- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Astfel, în cadrul unui interviu la Antena 3, prof. dr. Rafila a vorbit despre ce trebuie luate, la intervale regulate, în ceea ce privește purtarea măștii.
”Trebuie să existe o pauză în purtarea măștii. Nu poți să păstrezi masca 8 ore, oricum ea trebuie schimbată în acest interval. La o oră - două, trebuie să respiri normal, fără mască.”, a spus el.
De asemenea, acesta a atras atenția că măștile chirurgicale se poartă doar o singură dată, după care se aruncă cu grijă pentru a evita contaminarea.
„Măștile de unică folosință, chirurgicale sunt de unică folosință, se aruncă. Spălatul și călcatul se referă la măștile textile. O mască de unică folosință spălată și călcată își pierde calitățile filtrante total și nu faci altceva decât să compromiți și calitatea măștii și scopul pentru care este purtată.”, a spus prof. dr. Rafila.
„Mie nu mi place că oamenii iau măsurile în extrem. Trebuie să înțelem ce scrie în actul normativ, dar și spiritul acestor lucruri. Aceste lucruri trebuie și explicate, (...) nu doar să citim niște interdicții sau recomandări, pe care nici măcar nu putem să le comentăm. Sunt foarte multe elemente care schimbă percepțiile unei persoane, iar noi trebuie să răspundem tuturor oamenilor, indeiferent de individualitatea pe care o are fiecare”, a mai spus prof. Rafila în legătură cu etapele ce trebuie urmate atunci când se impun măsuri noi pentru cetățeni.
Câți românii sunt infectați cu COVID-19 și câți au murit
Până astăzi, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.630 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1193 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, în acest moment, sunt internați 177 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6001 de persoane. Alte 67.595 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Profesorul Alexandru Rafila, vești bune pentru români: "Așa cum arată lucrurile acum, 1 iunie vine cu relaxare supl... Se răspândește sau nu coronavirusul prin apă? Experții, un nou avertisment: ”Clorul și apa sărată vor ucide instant viru...