Cum a reușit un român să fure mai mult de 722 de milioane de dolari! „Vom construi această afacere pe spatele unor idioţi”

Un român a reușit să fure peste 722 de milioane de dolari!

Cum a reușit un român să pună mâna pe mai mult de 722 de milioane de dolari! „Vom construi această afacere pe spatele unor idioţi”

Un programator român, în vârstă de 35 de ani, a pledat vinovat ăentru acuzațiile de fraudă aduse du guvernul american. Silviu Catalin Balaci este implicat într-una dintre cele mai mari scheme Ponzi cu criptomonede, paguba fiind de peste 722 de milioane de dolari.

Românul a fost arestat în Germania, iar procesul s-a desfăşurat în regim de videoconferinţă.

Românul se află în arestul autorităților din Germania, încă din decembrie 2019. Procesul s-a derulat în regim de videoconferință. Balaci a pledat vinovat entru fraudă şi oferirea şi vânzarea de valori mobiliare neînregistrate în legătură cu reţeaua BitClub.

Potrivit procurorului Craig Carpenito, Bitclub Network cerea bani investitorilor în schimbul unei participaţii la „minele” de criptomonede.

Ca în orice schemă Ponzi, investitorii erau recompensați pentru orice nou recrut adus. Rețeaua a operat din 2014 până în decembrie 2019. Din primele informații, românul i-ar fi ajutat e Matthew Brent Goettsche şi Russ Albert Medlin să creeze şi să opereze Bitclub Network şi a lucrat ca programator pentru schema pozi.

„Ca parte a schemei, Balaci şi Goettsche au discutat că publicul ţintă pentru reţeaua BitClub vor fi investitori „proşti”, pe care i-au numit „oi” şi au plănuit că vor „construi această afacere pe spatele unor idioţi", se arată în comunicatul Departamentului de Justiţie al SUA.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri