- Finala Asia Express e miercuri, de la 20:30, pe Antena 1 și în AntenaPLAY! Drumul Zeilor ajunge la capăt cu marii câștigători
- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
"Afacerea" mamelor-purtatoare ar putea sa dispara odata cu Legea privind reproducerea umana asistata medical cu tert donator. Amanat la nesfarsit de Ministerul Sanatatii, proiectul a fost propus joi pentru dezbatere publica. Tot ministerul va fi cel care va stabili conditiile pentru unitatile sanitare, dar si pentru persoanele care vor realiza procedurile.
"O buna parte dintre aceste prevederi existau deja in Codul Civil. Este intr-adevar o tema de dezbatere, este si motivul pentru care noi asteptam propuneri", a declarat Alexandru Calin, directorul Directiei de Asistenta Medicala.
Este o lista deschisa din care mamele-surogat fac si ele parte. Cat despre mamele-purtatoare care nu vor sa se mai desparta de copil la nastere, legea nu are inca o solutie. Parintii cu probleme se vor adresa Agentiei Nationale de Transplant, iar banii pentru tratamentele de fertilizare ar putea sa vina de la bugetul de stat.
Pana la forma completa a legii, un lucru este clar. "Conditionarea financiara a unui astfel de proces de donare este inacceptabila", a precizat Alexandru Calin.
O veste deloc buna pentru cele care se gandesc sa faca o afacere din disperarea femeilor infertile. Procedurile mai tin insa legea pe loc. Proiectul ar putea sa ajunga in Parlament cel mai devreme peste 30 de zile. Despre data la care legea va fi aplicata, ministerul nu are raspuns. Pana atunci, mii de femei nu pot decat sa spere ca isi vor tine in brate copilul.