Antena Căutare

Cuplurile cu probleme de fertilitate nu vor mai fi nevoite sa plateasca mamele-surogat

Veste buna pentru cuplurile cu probleme de fertilitate - statul s-a gandit sa faca o lege pentru mamele-surogat. E doar un proiect, iar pana la implementare este cale lunga. Un lucru insa este sigur. Mamele-purtatoare nu vor avea voie sa ceara bani pentru serviciul lor.


"Afacerea" mamelor-purtatoare ar putea sa dispara odata cu Legea privind reproducerea umana asistata medical cu tert donator. Amanat la nesfarsit de Ministerul Sanatatii, proiectul a fost propus joi pentru dezbatere publica. Tot ministerul va fi cel care va stabili conditiile pentru unitatile sanitare, dar si pentru persoanele care vor realiza procedurile.

"O buna parte dintre aceste prevederi existau deja in Codul Civil. Este intr-adevar o tema de dezbatere, este si motivul pentru care noi asteptam propuneri", a declarat Alexandru Calin, directorul Directiei de Asistenta Medicala.



Este o lista deschisa din care mamele-surogat fac si ele parte. Cat despre mamele-purtatoare care nu vor sa se mai desparta de copil la nastere, legea nu are inca o solutie. Parintii cu probleme se vor adresa Agentiei Nationale de Transplant, iar banii pentru tratamentele de fertilizare ar putea sa vina de la bugetul de stat.

Pana la forma completa a legii, un lucru este clar. "Conditionarea financiara a unui astfel de proces de donare este inacceptabila", a precizat Alexandru Calin.

O veste deloc buna pentru cele care se gandesc sa faca o afacere din disperarea femeilor infertile. Procedurile mai tin insa legea pe loc. Proiectul ar putea sa ajunga in Parlament cel mai devreme peste 30 de zile. Despre data la care legea va fi aplicata, ministerul nu are raspuns. Pana atunci, mii de femei nu pot decat sa spere ca isi vor tine in brate copilul.

Vanzatoarea de la cofetaria jefuita in urma cu doua saptamani, arestata pentru complicitate... Recompensa de 100.000 de euro, pentru bijuteriile furate de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x