Antena Căutare

Decanul Baroului Alba, retinut pentru coruptie

Avocata Doinea Scutea, decanul Baroului Alba, a fost retinuta, joi, pentru 24 de ore, fiind acuzata ca a ajutat pe un om de afaceri din Alba sa comita mai multe infractiuni economice.

Doina Scutea este trimisa in judecata pentru fapte de coruptie, intr-un alt dosar. Potrivit unor surse judiciare retinerea avocatei s-a facut la propunerea procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia, decanul fiind in prezent in arestul Politiei Judetene Alba, Scutea urmand sa fie prezentata Curtii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit surselor citate, Doina Scutea este acuzata ca l-ar fi ajutat sa comita mai multe infractiuni economice pe omul de afaceri Dorel Tamas, pe numele caruia Curtea de Apel Alba Iulia a emis, in 1 aprilie, un mandat de arestare preventiva in lipsa. DNA anunta, in 1 aprilie, ca Dorel Cristian Tamas este cercetat de procurorii anticoruptie pentru doua infractiuni de inselaciune, din care una cu consecinte deosebit de grave, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani in forma continuata, doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare, in forma continuata.

In cursul anilor 2008 - 2009, Dorel Cristian Tamas, administrator al SC Ardeleana SA Alba Iulia, a derulat operatiuni comerciale care au conotatie infractionala (falsuri, delapidare, inselaciune, spalare de bani) in urma carora a intrat in posesia unor sume considerabile de bani, pe care le-a folosit in interes personal sau pentru functionarea societatii.

Procurorii anticoruptie au stabilit ca Dorel Cristian Tamas „a indus in eroare reprezentantii unei societati comerciale, ai unei banci, cat si Directia Generala a Finantelor Publice Alba, cauzandu-le un prejudiciu de doua milioane de euro si 1.166.502 lei".

De asemenea, anchetatorii au stabilit ca Dorel Tamas si-a insusit fara drept din patrimoniul S.C. Ardeleana S.A. Alba Iulia suma totala de 2.747.292 de lei.

Tot articolul, in Jurnalul National

Studiu: 85% dintre romani se declara multumiti de vecini... Profesorii care cer bani pentru BAC, sanctionati penal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x