Căutare Live

Din acest an, învățământul particular acreditat va fi finanțat! Ministrul Educaţiei a explicat despre ce e vorba

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că din luna septembrie a acestui an învățământul particular acreditat, obligatoriu, va fi finanțat, iar acest lucru ar putea duce la scăderea taxelor plătite de părinți.

Ministerul Educaţiei a anunţat că învățământul particular acreditat, obligatoriu, va fi finanțat

ziarulolteniei.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că din luna septembrie a acestui an învățământul particular acreditat, obligatoriu, va fi finanțat, iar acest lucru ar putea duce la scăderea taxelor plătite de părinți.

Schimbare anunţată de Ministrul Educaţiei

"Este primul an în care, începând din luna septembrie, va fi finanțat învățământul particular acreditat, învățământul obligatoriu. Este vorba de o alocare (la rectificarea bugetară — n.r.) de 32,6 milioane de lei pentru ce a mai rămas din anul 2015. Acest lucru rezolvă aplicarea unei prevederi a legii care funcționează din anul 2011, învățământul obligatoriu este obligatoriu pentru toți copiii, nu numai pentru cei din instituțiile de învățământ preuniversitar de stat", a afirmat ministrul, într-o conferință de presă la Ministerul de Finanțe.

Părinții au dreptul la o zi liberă pentru îngrijirea sănătății copilului! Ce trebuie să faci pentru a profita de asta

El a adăugat că în urma acestei măsuri vor scădea taxele în învățământul particular obligatoriu, dar acest lucru va fi decis de instituțiile respective.

Opt centre de transfuzie sanguină, renovate printr-o investiție a Fundației Vodafone România... Vremea o ia razna! Se vor înregistra precipitații și descărcări electrice, iar vântul va sufla cu putere! Temperaturile ...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri