Antena Căutare

Din cauza unui sistem bolnav, un tanar diagnosticat cu cancer se stinge incet, dar sigur

Denis si-a petrecut jumatate de viata in spital. Sansa lui la viata vine insa de dincolo de granita. Este bolnav de cancer, iar citostaticele nu isi mai fac efectul. In Romania, radioterapia pentru cei cu diagnosticul lui, nu exista. Singura speranta vine de la o clinica din Germania. Nemtii l-au chemat deja la o evaluare pentru inceperea tratamentului. Pretul il tine insa prizonierul sistemului

De ce este bolnav, de ce nu merge la gradinita ca toti ceilalti copii, de ce il doare? Sunt intrebari fara raspuns pentru Denis. Are doar patru ani si pentru el, spitalul este acasa. Colegii de salon sunt singurii prieteni.

Totul a inceput cu respiratia grea si o tuse, o simpla tuse, o tuse care a inceput sa devina greoaie. S-au strans sapte medici si au observat ca e ceva pe spatele plamanului. Cele mai sumbre presimtiri s-au confirmat: Denis avea cancer. O forma violenta care crestea de la o zi la alta. In prima luna dupa diagnosticare, tumora a crescut cu noua kilograme. Sanse de supravietuire: una la o suta.

Pentru copiii ca el, Romania inseamna moarte. Medicii au facut tot ce le-a stat in putere, dar sistemul are limitele lui. O clinica din Germania a fost de acord sa il primeasca pe Denis. In prima faza, pentru o evaluare. Chiar si asa, sansele sunt minime. Solutiile propuse de nemti: radioterapie sau tratamente experimentale.

Din pacate, in Romania se iradiaza in conditii cat de cat corecte, cam un sfert din pacientii care au indicatie. Si asta pentru ca in Romania exista un singur aparat de radioterapie la un milion de oameni, iar jumatate din tehnica dateaza din era sovietica. Ne lipsesc si specialistii.

Asa se face ca Denis cere acum ajutor peste hotare. Un ajutor scump, 44.000 de euro, din care statul ar putea sa acopere jumatate in momentul in care boala va bate in retragere.

Un barbat din Bistrita Nasaud a fost spulberat de o masina, in timp ce traversa pe o trecere de pietoni... Socant, dar adevarat! Trei copii cu probleme cardiace, tratati cu VIAGRA la un spital din Iasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x