Antena Căutare

Drama românilor care așteaptă de 24 de ore, la Nădlac, să intre în țară: „Am fost goniți din italia. Nu am mâncat de ieri"

Cozile la punctul de trecere Nădlac se întindeau pe zeci de kilometri, după ce românii din Italia se întorc în România, speriați de coronavirus. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că stau de ore bune la frontieră, nemâncați, fără ca autoritățile să le dea vreo explicație. România a suspendat toate zborurile spre și dinspre Italia, ca măsură de prevenire împotriva răspândirii Covid-19.

Drama românilor care așteaptă de 24 de ore, la Nădlac, să intre în țară: „Am fost goniți din italia. Nu am mâncat de ieri"
Românii intră în țară pe la Nădlac

Oamenii prinși la graniță susțin că au fost umiliți și ținuți în frig ca pe niște animale, timp în care autoritățile nu le-au explicat ce au de făcut sau ce urmează să se întâmple cu ei.

„Am venit pentru că de acolo am fost goniți din italia, iar aici suntem ținuți ca niște animale în frig. N-am mâncat de ieri. Banii noștri sunt aici, sănătatea noastră e în Italia. Ce se întâmplă?”, a declarat o tânără din Rădăuți pentru Libertatea.

În contextul în care România a interzis zborurile din și spre Italia, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, românii au ales calea terestră pentru a intra în țară.

„Timpul de așteptare mai lung e cauzat de măsurile suplimentare dispuse în punctele de frontieră, respectiv verificările efectuate de polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), precum și măsurile dispuse de aceștia”, a declaratAlexandra Popescu, reprezentanta instituției care se ocupă de controlul la frontieră, pentru Libertatea.

Citește și: ALERTĂ! Noi cazuri de coronavirus în România! Numărul pacienților cu Covid-19 crește

Italia, focarul de coronavirus al Europei

Numărul total de cazuri în Italia, ţara europeană cel mai puternic lovită de coronavirus în Europa, a crescut la 10.149. Datele arată că sunt 632 de morţi, 1004 persoane s-au vindecat, iar 877 se află la terapie intensivă.

Secțiile de poliție din Capitală se închid din cauza coronavirusului. Bucureștiul, orașul cu cele mai multe cazuri... Autoritățile dau asigurări că românii sunt în siguranță! Marcel Vela: "Capitala nu se închide, este o știre falsă&q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x