Antena Căutare

Ecaterina Andronescu se răzgândește: probele vocaționale de admitere la liceu se susțin de mâine

Ecaterina Andronescu se răzgândește: probele vocaționale de admitere la liceu se susțin de mâine, așa cum prevede calendarul de admitere la liceu.

Ecaterina Andronescu se răzgândește: probele vocaționale de admitere la liceu se susțin de mâine
ecaterina andronescu

Ecaterina Andronescu se răzgândește: probele vocaționale de admitere la liceu se susțin de mâine, așa cum prevede calendarul de admitere la liceu.

Ecaterina Andronescu anulează modificarea ce viza schimbarea datelor la care elevii de clasa a VIII-a ar fi trebuit să susțină examenele vocaționale și de limbă străină pentru admiterea la liceu 2019. Potrivit Edupedu.ro, modificarea vine la o zi după ce ministrul semnase un ordin prin care aceste date să fie schimbate, ordin care însă nu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit aceleiași surse, Ministrul Ecaterina Andronescu a precizat că se modifică doar “durata de apariție a broșurii cu oferta educațională”, adică repartizarea cifrelor de școlarizare pe licee și școli profesionale.

Ecaterina Andronescu a evitat însă să specifice de ce a semnat acel ordin de ministru, care prevedea modificarea calendarului de admitere la liceu și că, probele vocaționale pentru elevi se vor susține ca și până acum, după vechiul calendar al probelor. Așadar, ”Probele vocaționale merg mai departe”, a replicat ministrul, potrivit sursei menționate. Astfel că, probele vocaționale și de limbă pentru admiterea la liceu se susțin pe 15-17 mai 2019.

Cu doar două zile înainte de 15 mai, prima zi de examene, Ecaterina Andronescu a semnat ordinul care care amâna probele de aptitudini cu o lună. Documentul amâna, totodată, și perioada de înscrieri, în condițiile în care părinții își înscriseseră deja copiii la aceste probe. Tot prin același act, ministrul amâna și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale.

Calendar probe aptitudini 2019

  • 08 – 09 mai 2019 Se vor transmite anexele fișelor de înscriere pentru elevii care doresc să participe la problee de aptitudini.
  • 13 – 14 mai 2019 Înscrierile pentru probele de aptitudini.
  • 15 – 17 mai 2019 Desfășurarea probelor de aptitudini.
  • 20 mai 2019 Se vor afișa rezultatele probelor de aptitudini și se depun contestațiile la probele de aptitudini, acolo unde acest lucru e permis prin metodologie.
  • 24 mai 2019 Se vor afișa rezultatele finale, în urmă rezolvării contestațiilor probelor de aptitudini.
  • Se va transmite în format electronic și în scris, către comisia de admitere județeană sau a municipiului București, lista candidaților declarați admiși la probele de aptitudini, prin completarea acestora în aplicația informatică centralizată.
  • 11 iunie 2019 - Comisiile de admitere județene/a municipiului București vor transmite unităților de învățământ liceal, care au organizat probele de aptitudini, listele candidaților corigenți, repetenți, exmatriculați sau cu situația școlară neîncheiată, prin activarea rapoartelor respective în aplicația informatică centralizată.
  • Comisiile din unitățile de învățământ liceal vocațional vor actualiza listele candidaților declarați admiși la probele de aptitudini, eliminându-i de pe liste pe cei corigenți, repetenți, amânați sau exmatriculați, în aplicația informatică centralizată.
  • 02 iulie 2019 - Comisiile de admitere județene/a municipiului București vor transmite unităților de învățământ liceal care au organizat probele de aptitudini, bază de date județeană care să cuprindă mediile de admitere, prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.
  • 03 iulie 2019 Comisia de admitere județeană/a municipiului București va valida lista candidaților admiși la liceele/clasele la care s-au susținut probe de aptitudini și o vor afișa în unitatea de învățământ liceal respectivă, prin tipărirea acesteia din aplicația informatică centralizată.
  • 04 iulie 2019 Candidații respinși de la clasele pentru care au susținut probe de aptitudini își vor ridica fișele de înscriere de la liceele vocaționale respective.
  • Transmiterea în format electronic a listei candidaților admiși în fiecare județ, la clasele la care au susținut probe de aptitudini, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Calendarul probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

  • 08 – 09 mai 2019 Eliberarea anexelor fișelor de înscriere pentru elevii care doresc să participe la probele de verificare a cunoștințelor de limbă maternă sau modernă.
  • 13 – 14 mai 2019 Înscrierea pentru probele la limbă modernă sau maternă.
  • (Documentele necesare pentru recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine cu probă de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională pot fi depuse la unitatea de învățământ de proveniența până la data de 14 mai 2019.)
  • 15 – 17 mai 2019 Desfășurarea probelor la limbă modernă sau maternă.
  • 20 mai 2019 Afișarea rezultatelor la probele la limbă modernă sau maternă.
  • Depunerea contestațiilor (acolo unde este permis de metodologie).
  • 24 mai 2019 Afișarea rezultatelor finale în urmă contestațiilor.
  • Transmiterea listei cu rezultatele finale la probă la limbă modernă sau maternă către comisia de admitere județeană / a municipiului București, prin completarea datelor în aplicația informatică centralizată.
  • 27 – 29 mai 2019 Candidații vor ridica anexele fișelor de înscriere de la unitățile la care au susținut probele la limbă modernă sau maternă.
  • 4 iunie 2019 Candidații care au susținut probele de evaluare la limbă modernă sau maternă vor depune anexele fișelor de înscriere la unitățile de învățământ gimnazial absolvite.

Citește și:

Update. Probele vocaționale și de limbi străine pentru admiterea la liceu încep de mâine, 15 mai

Ce este permis să faci atunci când organizezi înmormântarea unei persoane... Secretul prenumelui. Câte litere are numele vostru de botez? Semnificația pentru cei cu cifra 5...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x