Antena Căutare

Eroare de sistem: Introducerea retetei electronice, amanata

Sistemul electronic de prescriere a medicamentelor, care ar fi trebuit sa intre in functiune la 1 iunie, va fi introdus, experimental, la 1 iulie, iar daca nu vor fi probleme, reteta electronica va fi obligatorie din august, a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi. Oficialul a explicat ca reteta electronica nu a putut fi introdusa la 1 iunie din cauza unor disfunctionalitati in sistem.

In acelasi timp, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) informat ca prescrierea retetei electronice va putea fi implementata incepand din 1 iulie, iar pana la sfarsitul anului 2012 noul sistem va fi utilizat in paralel cu cel actual.

Sistemul electronic de prescriere a medicamentelor ar fi trebuit sa intre in functiune, cu titlu experimental, in 1 iunie, noile retete urmand sa fie eliberate, timp de cateva luni, in paralel cu cele clasice si sa devina obligatorii din iulie.

Fostul director al CNAS, Dorin Ionescu a explicat insa ca softul pentru reteta electronica este functional, fiind facute demonstratii in acest sens, dar reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu stiu sa-l foloseasca si sa dea acces medicilor de familie in sistem.

Foto: emedct.com

VIDEO! Bacau: Doi copii dorm in cotet, cu animalele, dupa ce ploaia le-a distrus casa... VIDEO! Focsani: Politia parcheaza fara jena pe locurile rezervate persoanelor cu handicap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x