Antena Căutare

Eroii poartă chipul său! Băiețelul de 8 ani din Italia, eroul unei întregi comunități. Acesta a reușit să-și salveze tatăl

Un băiețel de opt ani din Italia a devenit eroul unei întregi comunități după ce a reușit să-și salveze tatăl de la o tragedie. În luna februarie a anului trecut se plimba prin pădure alături de tatăl său, care într-o clipită s-a prăbușit la pământ. Băiețelul a acționat incredibil fugind pe urmele pe care a venit pentru a cere ajutor.

imagine cu un baietel care imbratiseaza un pompier Galerie
Eroii poartă chipul său! Băiețelul de 8 ani din Italia, eroul unei întregi comunități. Acesta a reușit să-și salveze tatăl | Shutterstock.com

Când a reușit să dea de oameni a anunțat că tatăl său a căzut din picioare și se află în pădure. Oamenii au sunat echipajele de salvare care au sosit în câteva momente la locul faptei. Tatăl lui a fost salvat, iar eroismul de care a dat dovadă băiețelul a fost lăudat și apreciat devenind astfel eroul localității Paciano.

Sebastiano Guazzeroni a devenit eroul localității Paciano. Cum a reușit micuțul să-și salveze tatăl

Un copil de doar opt ani pe nume Sebastiano Guazzeroni a devenit eroul localității Paciano, provincia Perugia, Umbria. Băiețelul a reușit să-și salveze tatăl căruia i se făcuse rău în timp ce se plimbau prin pădure, potrivit Gandul.ro.

„Copilul a demonstrat o maturitate și un curaj extraordinar, căutând și găsind ajutor pentru tatăl său, parcurgând singur kilometri de drum în pădure”, se menționează în documentul care i-a fost înmânat lui Sebastiano.

Primarul localității Paciano, Riccardo Bardelli, l-a premiat și lăudat în cadrul unei ceremonii, în semn de recunoaștere a curajului și maturității sale.

Citește și: Avertizare ANM de fenomene extreme până la finalul lunii mai. Ce spun meteorologii despre ciclonul care se apropie de țara noastră

Italia, țara unde sunt cei mai mulți români, măturată de viituri. Mașini distruse, scufundate, străzi înecate, școli închise

Italia este greu încercată în aceste momente din cauza fenomenelor meteorologice violente. Mai multe regiuni din țara cu cei mai mulți români au fost inundate, iar casele au fost spulberate de viituri, la fel și mașinile. Mai multe persoane și au pierdut viața în încercarea de a face față naturii zbuciumate.

Anumite regiuni au fost scufundate în apă, iar autoritățile fac toate demersurile pentru a salva oamenii. Țara cu cei mai mulț români stabiliți este inundată, străzile, în numeroase localităţi, la câmpie, au fost acoperite de apă. Potrivit ministrului Protecţiei Civile, Nello Musumeci, aproximativ 50.000 de persoane au rămas fără curent.

Cel puţin opt persoane au murit, iar alte mii de oameni au fost evacuaţi în urma unor inundaţii cauzate de ploi puternice în Emilia-Romagna, în partea central-nordică a Italiei, care au antrenat anularea Marelui Premiu F1 prevăzut în weekend în regiune, relatează AFP.

Ciclonul mediteranean a făcut prăpăd în Italia, iar viiturile au luat pe sus mașini de câteva tone și au trecut cu forță distrugătoare prin curțile localnicilor.

Preşedintele regiunii, Stefano Bonaccini, a evocat la rândul său, ”mai mulţi dispăruţi”. Un bilanţ anterior anunţa cel puţin cinci morţi.

”Există cinci victime confirmate. Două corpuri au fost găsite la Forli. În total, avem trei victime la Forli, una la Cesena şi una la Cesenatico, care ar putea să fie un bărbat de naţionalitate germană, dat dispărut de mai multe zile la Rimini”, anunţă un reprezentant al prefecturii, potrivit News.ro.

Străzi, în numeroase localităţi, la câmpie, au fost acoperite de apă, în urma unor precipitaţii abundente. Potrivit ministrului Protecţiei Civile, Nello Musumeci, aproximativ 50.000 de persoane au rămas fără curent.

Citește și: O femeie a cumpărat o casă abandonată care valora un euro și a transformat-o în casa visurilor. Cât costă și cum arată casa acum

Un bărbat a cumpărat o cutie de lapte dintr-un supermarket. Și-a dat seama ce erau „punctele negre” de sub capac care se... Vârsta ideală de la care îți poți înscrie fiul sau fiica la cursuri de engleză pentru copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x