Sute de copii îi spun ”tată” unui polițist din Vâlcea. Eusebiu Predonescu strânge bani și lucrușoare pentru micuții din familii sărace: ”Nu mai putem să rămânem atât de detașați”

Un poliţist cu suflet mare din Vâlcea a devenit "părintele" a sute de copii defavorizaţi din oraş! Comisarul a reuşit să mobilizeze o comunitate întreagă şi să strangă donaţii pentru ei. Mulţi sunt abandonaţi de părinţi sau provin din familii care nu îşi permit să le ofere un trai mai bun.

La parterul blocului unde locuieşte, comisarul-şef Eusebiu Predonescu a amenajat un depozit pentru a strânge haine, jucării şi alte bunuri primite din donaţii.

”Toată partea de aici este plină de jucării, acum am mai dat, fiind foarte multe, grădiniţe din mediul rural care nu pot să asigure materiale educaţionale. Sunt foarte mulţi oameni implicaţi în sortarea hăinuţelor şi în încărcarea diferitelor camioane cu care noi ne deplasăm la familiile fără copilărie”, a explicat polițistul.

Acolo colectează şi materiale reciclabile, pe care apoi le vinde. Banii îi foloseşte pentru a îndeplini visul copiilor fără copilărie. Cei mai mulţi dintre ei duc lipsa unei locuinţe.

Este şi cazul celor doi nepoţi de 9 şi 11 ani ai doamnei Margareta. Nu vor mai locui în mizerie. Poliţistul are grijă să se mute într-o casă nouă. Nu sunt singurii copii de care comisarul-şef are grijă.

După serviciu, bărbatul se transformă în antrenor pentru copiii pasionaţi de fotbal.

”Dacă acasă nu au o familie, tată, mamă, fraţi, surori vă daţi seama ce important e să faci parte dintr-o echipă. Să porţi acelaşi tricou. De multe ori, ei ne strigă părinte, nu ne mai spun domnul antrenor, pentru că ştiu că ne ocupăm şi dincolo de teren de ei”, a povestit acesta.

De profesie psihopedagog, Eusebiu Predonescu s-a angajat în Poliţie în urmă cu 13 ani. Prin prisma meseriei şi a activităţilor preventive desfăşurate în şcolile din oraş a ajuns să cunoască neliniştile care îi macină pe copii.

”Când am plecat la drum, am zis că o să-i ajutăm pe cei pe care i-am identificat, dar odată ce am văzut cazurile, nu mai putem să rămânem atât de detaşaţi, de astfel de situaţii”, a spus Eusebiu Predonescu.

Peste 300 de copii au beneficiat până acum de ajutor din partea comunităţii.

Ultimele știri