Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la circ
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

O femeie din Vrancea, complet dezbrăcată, a vrut să se arunce în fața trenului: Un prof de sport a salvat-o: "Era goală pe calea ferată"

Complet goală, o tânără din Vrancea a vrut să se sinucidă. Depresia, cel mai probabil, a împins-o să facă acest gest necugetat. Intenționa să-și ia viața și să se arunce în fața trenului, așa că s-a dezbrăcat de haine, s-a așezat pe calea ferată și privea cum se apropie, în viteză, locomotiva. O minune a făcut ca un profesor de sport să treacă prin zonă, să o vadă și să aibă curajul să o tragă din fața trenului.

Complet goală, o tânără din Vrancea a vrut să se sinucidă. Depresia, cel mai probabil, a împins-o să facă acest gest necugetat. Intenționa să-și ia viața și să se arunce în fața trenului, așa că s-a dezbrăcat de haine, s-a așezat pe calea ferată și privea cum se apropie, în viteză, locomotiva. O minune a făcut ca un profesor de sport să treacă prin zonă, să o vadă și să aibă curajul să o tragă din fața trenului.

Cătălin Croitoru, profesor de educație fizică și sport la Școala Andreiașu de Jos și instructor de înot la Bazinul Olimpic Focșani, a salvat de la moarte o tânără care încerca să-și pună capăt zilelor, scrie publicația locală Monitorul de Vrancea.

Aflat în drum spre localitatea Slobozia Ciorăști, bărbatul a încetinit la trecerea la nivel cu calea ferată, moment în care a zărit femeia dezbrăcată stând pe calea ferată.

Potrivit sursei citate, omul a dat mașina înapoi și a ieșit din autoturism să vadă ce se întâmplă. Martori au mai fost un bărbat care lucra în zonă pe un buldoexcavator și un militar de la depozitul de armament din zonă. Profesorul a sunat la 112, însă barierele lăsate și semnalele sonore și luminoase i-au indicat faptul că trenul se apropie. Fata era încă pe linia de cale ferată și nu părea că are de gând să renunțe la planul său.

Profesorul Cătălin Croitoru și militarul care a văzut și el incidentul au tras-o amândoi de mâini pe tânără și au îndepărtat-o de tren, asta pentru că fata a refuzat să-i asculte. Declarațiile celui care a salvat-o, pentru Monitorul de Vrancea, sunt uimitoare:

„Sâmbătă, după ce am ieșit de la bazin, am plecat spre Slobozia Ciorăști, la bunica mea. Când am ajuns în dreptul căii ferate, cam pe la 14:20 -14:30, deși bariera nu era lăsată în jos, eu obișnuiesc să mă asigur. M-am uitat în stânga, liber. M-am uitat în dreapta, văd o fată dezbrăcată pe mijlocul liniei ferate. Am dat repede mașina înapoi și am coborât din mașină. Am luat telefonul, am apelat 112 și mi s-a spus că apelul a fost înregistrat și că vor sosi echipajele speciale. De față mai era un bărbat ce lucra pe un buldoexcavator și un soldat, ce lucra la depozitul de armament. Acesta a venit lângă mine și am hotărât amândoi să ne ducem să o salvăm. Nu era timp de așteptat și de făcut poze. Viața ei depindea de noi! Nici bine nu am închis telefonul că bariera se lăsa în jos și semnalele acustice au pornit. Inima mea bătea mai tare când am auzit că vine trenul și fata se îndepărtase de noi. Împreună cu soldatul am alergat înspre ea. Cam 500 de metri. Ne-am apropiat la aproximativ 10 metri de ea și am încercat să o convingem să plece din acel loc, de bună voie. Dar a țipat la noi, ne-a spus să o lăsăm în pace și că nu avem niciun drept asupra vieții ei! Ba chiar va chema poliția dacă nu o lăsăm în pace. M-am uitat la soldat și i-am zis: „Hai! Tu o apuci de o mână, eu de o mână și o tragem pe cealaltă linie“. În ultimele secunde, am tras-o pe cealaltă linie și am ținut-o strâns până a trecut trenul. I-am dat repede puloverul meu, că ea era dezbrăcată complet și după ceva timp a venit și o mașină de poliție. Eu am întrebat-o ce s-a întâmplat, de ce vroia să se omoare și ea mi-a dat un răspuns pe care nu îl mai rețin exact, dar din câte am înțeles, mi-a vorbit ca și cum ea simțea că era posedată și că trebuia să se omoare. Fata avea cam 26 -29 de ani și părea o fată îngrijită. Probabil a suferit vreo depresie sau cine știe ce… Până la venirea ambulanței, fata a stat în mașina de poliție, timp în care și mie mi s-au luat toate datele și toate declarațiile“, a povestit profesorul Cătălin Croitoru.

Profesorul Cătălin Croitoru consideră că a făcut un gest normal. „Nu am ezitat să o salvez nici măcar o clipă! Mi-am zis că viața ei stă în mâinile mele! Nu mi-a fost frică de nimic. Am vrut doar să ajut un om și atât. Când am auzit că vine trenul, atunci am acționat imediat. Știam că nu mai este timp și totul trebuie să se întâmple repede și să se termine cu bine. Dumnezeu lucrează prin oameni, așa că, probabil, eu a trebuit să fiu omul care trebuia să fie acolo în acel moment“, a transmis Cătălin Croitoru.

Recomandari