Antena Căutare

Funeriu: Amenintarea cu blocarea anului scolar, o tentativa de dezbinare a societatii

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca liderii sindicali nu s-au prezentat la intalnirea convocata la sediul Ministerului si i-a acuzat pe acestia ca sunt "inchisi dialogului". Ministrul sustine ca amenintarea cu blocarea anului scolar reprezinta o tentativa de "dezbinare a societatii romanesti" si ca Ministerul pe care il conduce dispune de "solutii legale" pentru ca anul scolar sa nu fie blocat.

"Doresc sa le spun liderilor sindicali doar atat: absentii nu au niciodata dreptate", a declarat Daniel Funeriu dupa ce i-a asteptat pe liderii sindicali sa vina la discutii aproximativ o ora.

"Ei (liderii sindicali n.r.) arata astfel ca acuzatiile pe care le-au facut Ministerului, ca noi suntem inchisi dialogului, de fapt li se aplica lor", a spus Funeriu, adaugand ca ii asteapta in continuare la dialog.

Ministrul a tinut sa le transmita sindicalistilor ca "sunt cateva lucruri care nu se fac", unul dintre acestea fiind "sa iei ostatic viitorul copiilor Romaniei".

"Amenintarea cu blocarea Bacalaureatului si blocarea anului scolar este, din punctul meu de vedere, o tentativa a liderilor sindicali sa dezbine societatea romaneasca, sa o divizeze. O tentativa la care acest minister nu poate sa fie partas", le-a mai spus Funeriu liderilor sindicali.

Ministrul Educatiei i-a invitat pe dascali sa duca impreuna la bun sfarsit acest an scolar si i-a avertizat pe sindicalisti ca Ministerul dispune de "solutii legale" pentru a nu se ajunge in situatia in care examenele si anul scolar sa fie blocate.
De cealalta parte, bugetarii sunt gata sa blocheze intreg sistemul.

Dialogul nu mai este privit ca o solutie de cei carora statul vrea sa le ia taie din salarii. Sindicalistii din Educatie nu au raspuns invitatiei ministrului Funeriu spunand ca nu accepta discutii "formale" si ca asteapta o invitatie oficiala la negociere.

Liderii sindicali le-au recomandat profesorilor, miercuri, sa nu mai treaca notele in catalog si sa nu se mai prezinte la examene, astfel incat sa boicoteze anul scolar. Acestia au mai anuntat ca vor intra in greva generala incepand din 31 mai.

VIDEO A vrut sa se sinucida pentru un act... Tot mai multe spitale in colaps. Banii ajung de pe o zi pe alta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x