Antena Căutare

Funeriu: "Drumul catre modernizarea educatiei din Romania este ineluctabil"

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat, astazi, intr-o declaratie de presa, ca peste 99,9 la suta dintre elevii Romaniei au participat la cursuri, subliniind totodata ca a solicitat consiliilor profesorale din scoli si licee amendamente la Legea educatiei.

Funeriu a anuntat scolile in care au avut loc diverse actiuni de protest, precizand ca in patru unitati din doua judete a avut loc greva japoneza timp de doua ore; in opt judetene au fost pichetate prefecturile si sediile de partide, unde au participat si cadre didactice, care erau in afara orelor de curs.

De asemenea, spune Funeriu, au fost trei scoli, din trei judete, unde au avut loc proteste spontane: la Iasi, unde 15 profesorii au fost primiti de inspectorul scolar general, in Prahova si Arges unde situatiile punctuale au fost rezolvate la fata locului.

Demnitarul a sustinut ca pentru inca o data se reconfirma faptul ca ministrul Educatiei este alaturi de cadrele didactice autentice si nu de interesele ilegitime care au parazitat educatia din Romania prea multi ani.

"Am cerut inspectoratelor scolare sa solicite consiliilor profesorale din scoli si licee amendamente la Legea educatiei pe care Guvernul - din care cu onoare fac parte - a decis sa-si asume raspunderea. Vom prelua toate amendamentele care se inscriu in coerenta legii si in progresul invatamantului romanesc. Modernizarea educatiei se face impreuna cu profesorii, pentru profesori, elevi si parinti", a mai spus Funeriu.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Bucuresti: drogurile legale imbie minorii la poarta scolii... Cseke: In sanatate, vor primi stimulente doar cei care merita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x