Antena Căutare

Gerul siberian va lovi din nou Europa. România, pe lista țărilor cu temperaturi extreme în luna martie: Cât de frig va fi?

Al doilea val de ger siberian va lovi Europa! Va fi frig cumplit până la jumătatea lunii martie. 55 de oameni au murit îngheţaţi doar în ultima săptămână, iar printre ei este şi un român.

Al doilea val de ger siberian va lovi Europa! Va fi frig cumplit până la jumătatea lunii martie. 55 de oameni au murit îngheţaţi doar în ultima săptămână, iar printre ei este şi un român.

Bărbatul de 54 de ani nu avea adăpost şi a sfârşit pe o stradă din Belgia. Este cod roşu de vreme extremă în Scoţia, Anglia şi Irlanda, unde aeroportul din Dublin a fost închis.

Jumătate din Europa este paralizată de valul de ninsori şi de viscol. În Franţa şi Marea Britanie, mii de şoferi au petrecut ore întregi blocaţi într-un ger crâncen. În Scoţia, Anglia şi Irlanda, este cod roşu de vreme rea.

Pe aeroportul din Dublin, aterizarea şi decolarea sunt imposibile. Cel puţin până mâine, toate cursele au fost anulate. Rafalele de vânt ajung până la 150 de kilometri pe oră.

În Belgia, oamenii fără adăpost sunt arestaţi dacă refuză să meargă în centrele speciale. Şi totuşi, un român a murit de frig acolo, pe străzi. Trupul fără viaţă al bărbatului de 54 de ani a fost găsit lângă aeroportul din Anvers.

Este foarte frig în Polonia. Sunt minus 20 de grade Celsius sau chiar mai puţin. Ca să nu îngheţ, consum multe băuturi calde şi mă îmbrac cu straturi multe de haine.

Recordul de ger a fost atins în Norvegia. Minus 41 de grade Celsius. Iarna siberiană va continua până la jumătatea lunii martie, anunţă meteorologii. Şi se va simţi şi în facturile europenilor. În Marea Britanie, preţurile gazelor s-au dublat în doar câteva zile. Au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, din cauza vremii extreme.

La noi în țară, vremea rea pare să se mai domolească în zilele următoare, însă temperaturile rămân extrem de scăzute pentru această perioadă a anului. Vor mai fi ninsori sporadice, iar poleiul va da ceva bătăi de cap în Capitală și în alte zece județe.

Pregătiți-vă pentru ce este mai rău! Din cauza gerului, facturile la întreținere vor exploda... Nu scăpăm de iarnă! ANM a emis un nou COD GALBEN în Capitală și alte zece județe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x