Gripa face tot mai multe victime în România. Trei pacienţi au murit

Virusul gripei, unul cu care ne confruntăm în fiecare an în această perioadă, seamănă panică printre părinţi. Sunt cozi zi şi noapte în camerele de gardă, copiii au ajuns să doarmă pe holuri până îi vede un medic.

Val de gripă în România

Trei români au fost răpuşi de gripă în acest sezon. Ultima victimă, un bărbat de 78 de ani din Argeş, făcuse şi vaccinul.

„La situaţia la care este în România. Vă daţi seama că îmi este frică pentru copii”. E reacţia unei mame care tocmai a aflat că cei doi copii ai ei au gripă. Femeia e convinsă că prima s-a îmbolnăvit fetiţa. Mai mult de jumătate din colegii ei de clasă lipsesc de la şcoală pentru căse simt rău.

Panicaţi, părinţii nu ascultă sfaturile. La camerele de gardă a fost plin toată noaptea. La Institutul Matei Balş din Capitală copiii au dormit pe scaune în orele lungi d eaşteptare.

În ultimele 24 de ore au venit la Matei Balş aproape 400 de pacienţi. Bolnavii au aşteptat chiar şi 6 ore pentru o consultaţie. De oboseală, unii s-au întins pe jos.

Avem 15 minute de când aşteptăm, dar unii oameni spun că sunt de la ora 14.

Aproape 1.400 de români au fost diagnosticaţi cu gripă clinică în ultima săptămână. Dublu faţă de săptămâna trecută dar mult mai puţini faţă de acum un an când spre finalul lunii ianuarie a fost declarată epidemia. Ieri, un bărbat a murit din cauza bolii deşi fusese vaccinat. Medicii spun că serul nu asigură protecţie 100% iar pacientul avea şi alte afecţiuni. La nivel naţional mai sunt disponibile puţin peste 60 de mii de doze de vaccin.

Citește și:

Cum a murit un bărbat din cauza gripei puternice, deși vaccinat. Sfaturi pentru cum am putea să ne păzim de îmbolnăvire

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri