Antena Căutare

Hotie in curtea Elenei Udrea. Jaf pe bani publici la Ministerul Dezvoltarii

Concluzia raportului de audit in MDRT, pentru perioada 2009-2012, in ceea ce priveste Compania Nationala de Investitii (CNI) si PNDI este ca a avut loc un "jaf cu banul public", a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig.

Hotie in curtea Elenei Udrea. Jaf pe bani publici la Ministerul Dezvoltarii
| intact images

"Avem de-a face cu un dispret pentru banul public, dar si pentru cetatean", a spus Hellvig, care a prezentat concluziile auditului pentru perioada in care conducerea institutiei a fost asigurata de pdelista Elena Udrea.

"Concluzia auditului: jaf cu banul public, si este un cuvant greu si la care m-am gandit daca sa il folosesc, dar rezultatul auditarii este acela ca avem de-a face cu un dispret pentru banul public si pentru cetatean, o bataie de joc cu fondurile europene. Ministerul are ca obiectiv dezvoltarea durabila a Romaniei si cine este la conducerea ministerului trebuie sa tina cont de acest obiectiv strategic. Au fost platite in 2009 lucrari neefectuate nici acum. Fosta conducere nu a facut nimic sa recupereze acesti bani. S-a permis participarea aceleiasi firme la mai multe licitatii. Auditul a relevat ca exista firme abonate la contractele MDRT. S-au facut sali de sport in localitati fara apa si fara drumuri", a spus Hellvig.

"Pe 27 mai, fostul ministru Udrea ma anunta ca asteapta momentul sa ii cer scuze sau sa ii multumesc pentru activitatea de la MDRT. Pentru ce a identificat auditul si pentru ce nereguli identificam zi de zi, doamna Udrea, nu va vom multumi niciodata, si nici cetatenii care au contribuit la buget cat ati fost la conducere", a completat Hellvig.

Planurile de achizitii ale MDRT pentru perioada 2009-2012 au inclus cumpararea de capace de toaleta in valoare de 15.000 de euro , potrivit auditului efectuat in institutie.El nu facut public numarul capacelor de toaleta. "V-am spus suma. Nu ma ocup de capacele de WC in minister", a spus Hellvig.

Sursa: Antena3.ro

Foto: Intact Images

Cod galben de canicula! Temperaturi de 39 de grade, la umbra!... UPDATE! Incendiu in Masivul Bucegi: Doua elicoptere intervin pentru lichidarea flacarilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x