În ce condiții putem primi musafiri la masa de Crăciun? Raed Arafat, recomandări pentru sărbători, în contextul coronavirusului

În prag de sărbători secretarul de stat Raed Arafat a făcut câteva recomandări în ceea ce privește reuniunile la masa festivă, în contextul pandemiei de coronavirus. Șeful DSU atrage atenția asupra importanței aerisirii locuințelor, a purtării măștii și a păstrării distanțării fizice.

Raed Arafat ra făcut recomandări pentru reuniunile la masa de Crăciun, în contextul pandemiei de coronavirus

hepta.ro

Anul acesta toate s-au schimbat: socializările, interacțiunile, distracțiile. Și Crăciunul va fi unul diferit, iar specialiștii recomandă să nu lăsăm garda jos de sărbători și să continuăm să respectăm măsurile de protecție binecunoscute, menite să contribuie la limitarea răspândirii coronavirusului.

Întrebat la Digi24 ce ar trebui să facem pentru a reduce riscurile în timpul întâlnirilor cu rudele sau cu prietenii, Raed Arafat a făcut câteva recomandări.

Recomandarea principală este ca masa de Crăciun să se desfășoare împreună cu cei cu care locuim. Totuși, dacă primim musafiri, atunci trebuie să avem grijă să stăm distanțați la masă, să aerisim încăperea și să purtăm măști când nu mâncăm.

Ce trebuie să facem la masa de Crăciun, dacă primim musafiri. Recomandările lui Raed Arafat

„Să se deschidă geamurile, va fi frig, bineînţeles, dar să se deschidă geamurile, să se aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepţia momentului în care se mănâncă şi unde trebuie totuşi să se păstreze o distanţă, este necesară purtarea măştii, care ştiu că este foarte greu”, a precizat Raed Arafat la Digi24.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Care sunt previziunile ANM pentru sărbătorile de iarnă

Șeful DSU Raed Arafat a reiterat că aceste recomandări vin inclusiv din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

„Poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menţionate inclusiv de OMS. Adică, dacă cu o persoană cu care nu stai, în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepţia momentului în care mănânci şi trebuie să fie aerisire foarte bună în încăpere”, a declarat Raed Arafat.

Citește și: Când s-ar fi născut, de fapt, Iisus Hristos. Experții nu cred că pe 25 decembrie

Secretarul de stat spune că, totuși, cea mai bună modalitate de prevenire a riscului răspândirii coronavirusului este să nu aibă loc reuniuni la masa de Crăciun, cu persoane cu care nu locuim.

Raed Arafat: Să nu ne punem cu virusul

„Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune şi persoanele în vârstă, pot expune şi persoanele apropiate şi pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale şi poate chiar în stare foarte gravă”, a mai spus Raed Arafat.

CItește și: Top patru rețete tradiționale pentru masa de Crăciun

Secretarul de Stat Raed Arafat ne-a avertizat „să nu ne punem cu virusul”, mai ales în această perioadă, când a fost detectată o nouă tulpină mai contagioasă în Marea Britanie.

Citește și: ADDA și Andrada Precup au lansat colindul "De Crăciun". Cele două au făcut un duet de excepție

„Să nu ne punem cu virusul. Trebuie să înţelegem această situaţie, nu avem alt fel de a o controla decât prin măsurile de distanţare, limitarea contactului, limitarea mobilităţii şi purtarea măştii. Rămân recomandările cu care insistăm pentru a opri o posibilă răspândire a acestei tulpini într-un mod mai serios în ţară”, a declarat secretarul de stat pentru situații de urgență Raed Arafat, la Digi24.

Ultimele știri