Antena Căutare

În Ţăndărei, agricultorii au plecat de acasă şi s-au mutat pe câmpuri, pe terenuri, pentru a îngriji producția

Dobrogea şi Moldova sunt lovite de secetă, motiv pentru care guvernanţii vor să cumpere grâu şi porumb pentru rezerva de stat! În acest timp, sunt şi unii fermieri care nu au cum să-şi lucreze terenurile.

Asta pentru că locuiesc în oraşe aflate în carantină. În Ţăndărei, unii agricultori au plecat de acasă şi s-au mutat pe terenurile pe care le deţin, unde vor sta până când localitatea va fi redeschisă.

Familia Stuparu locuieşte în Ţăndărei, însă s-a mutat la ţară, din clipa în care oraşul a intrat în carantină.

Substaţia de Ambulanţă de la Spitalul din Ţăndărei, închisă după ce patru cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus

Oamenii trăiesc din agricultură, aşa că au fost nevoiţi să găsească o soluţie ca să nu rămână fără singura lor sursă de venit.

Doi tineri din Ţăndărei au vrut să plece din oraş pentru a merge la întâlnire, ei fiind prinşi de jandarmi pe un drum lăturalnic

Izolaţi în plin câmp, oamenii au adus aici tot ce înseamnă materiale necesare pentru perioada următoare, sunţ ţevi de irigaţie, linii de picurare pentru legume.Situaţia acestor agricultori nu este singulară. La intrare în Ţăndărei, la filtrul de poliţie, ne întâlnim cu un alt fermier.

„Rușine! Îl punem pe Gigi Becali în locul tău! De ce nu vorbești la polițiști să nu mai omoare bătrâni și tineri pe stradă? Le pune-n mașini și le bate!”. Un rom din Țăndărei l-a amenințat pe Iohannis - VIDEO

Deţine 200 de hectare de teren la marginea oraşului, dar starea de urgenţă l-a prins la sediul din mijlocul localităţii. Tot acolo are utilajele şi îngrăşămintele. Dar, de când Ţăndăreiul a intrat în carantină, nu mai are cum să plece la muncă.

În agricultură, activitatea nu se poate întrerupe!

Observator Update, 4 aprilie, ora 16:00: Țăndărei, al doilea oraș în carantină totală

Potrivit celei mai recente ordonanţe militare, activităţile agricole sunt permise, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere. Regula nu se aplică, însă, în cazul localităţilor închise.

Mureş: 16 cadre medicale, infectate cu coronavirus până în prezent / Patru dintre acestea, declarate vindecate... Dosar penal pentru un doctor din Pitești. Deși avea simptome de Covid-19, medicul a intrat în contact cu aproximativ 50 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x