Antena Căutare

Încă doi muncitori întorşi din China s-au prezentat la Spitalul Judeţean Brăila pentru a se asigura că nu s-au infectat cu coronavirus

Încă doi bărbaţi care s-au întors, în 1 februarie, din China, aterizând pe Aeroportul Otopeni, s-au prezentat, luni, la Spitalul Judeţean Brăila, pentru a se asigura că nu au contractat coronavirusul şi pentru a fi luaţi în evidenţe de către medici.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, cei doi s-au prezentat, luni, la Spitalul Judeţean, unde au fost consultaţi şi li s-au făcut radiografii pulmonare.

Cei doi sunt asimptomatici şi au fost lăsaţi să plece acasă, cu recomandarea de a purta permanent mască de protecţie, în următoarele două săptămâni, şi de a anunţa dacă încep să se simtă rău.

"Duminică s-au prezentat la Spitalul Judeţean Brăila doi muncitori întorşi recent din China, unde au fost în interes de serviciu. Luni, alţi doi muncitori, care lucrează la aceeaşi companie şi fac parte practic din acelaşi grup, au venit la spital pentru investigaţii. Li s-a recomandat izolare la domiciliu, să moarte măştile permanent şi monitorizăm zilnic starea lor şi comunicăm Centrului Naţional de Boli Transmisibile. La orice simptom care ar apărea sunt trimişi de îndată la «Matei Balş», conform procedurii care e stabilită. Acolo se trece la alt nivel. Din declaraţiile lor, nu au avut contact cu persoane care au avut simptome sau au suferit din cauza coronavirusului. Sunt în familie, la domiciliul lor”, a declarat, luni, directorul DSP Brăila.

Medicii le-au recomandat celor patru bărbaţi să evite, pe cât posibil, timp de două săptămâni, cât e perioada de incubaţie a virusului, contactul cu alte persoane şi să sune la 112 în cazul în care se simt rău.

Sursa : news.ro

Primăria cere referendum pentru vinieta Oxigen. "Vreți să fim singurul oraş european în care să circulăm cu maşini ... Gripa sezonieră a mai luat o viaţă. Un bărbat din judeţul Harghita a murit. Ce măsuri de prevenție au început să se ia î...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x