Antena Căutare

Incendiu în Delta Dunării, peste 45 de hectare au ars pe Insula Popina

Un incendiu a izbunic, duminică seara, pe insula Popina din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, districtul ecologic Razim-Sinoie.

Un incendiu a izbunic, duminică seara, pe insula Popina din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, districtul ecologic Razim-Sinoie.

Intervenția a fost realizată cu succes de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, în colaborare cu personalul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi Primăriei Jurilovca. Aceștia au limitat efectele focului, au izolat focarele și au stins focul.

În urma incendiului a fost afectată doar o zonă de 45 de hectare de vegetație ierboasă. Nu au existat cazuri de deces ale speciilor de păsări sau animale sălbatice prezente pe insulă. În continuare se monitorizează și efectuează cercetări pentru a determina cauza pornirii focului.

Insula Popina este o zonă strict protejată, cu o suprafață de 98 de hectare. Este considerată un important adăpost, loc de popas. Este locuit de către mai multe specii de păsări și animale sălbatice rare, precum călifarul alb, privighetoarea roşcată, ciocârlia de Bărăgan, păianjenul veninos "văduva neagră" şi miriapodul gigant.

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, avea probleme cu alcoolul și a fost internat de mai multe ori la Psihiatrie... Postul Sfintei Marii 2019. Obiceiuri și tradiții de Adormirea Maicii Domnului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x