Antena Căutare

Infarctul miocardic, simptome și factori de risc. Cum îl putem preveni

Numărul deceselor cauzate de infarctul miocardic acut, în România, depășește media europeană. La fiecare 30 de minute, un român face infarct. Un medic specialist a explicat cum poate fi prevenit infarctul.

Alimentaţia nesănătoasă, stresul zilnic, lipsa activităţii fizice, obezitatea şi fumatul sunt cauzele pentru care din ce în ce mai mulţi tineri fac infarct.

În ultima perioadă, pacienţi chiar de 30-35 de ani s-au prezentat la spitalele din România cu infarct.

„Pentru a preveni infarctul, trebuie în primul rând să combatem factorii de risc: să renunțăm la fumat, să avem grijă ce mâncăm, să menținem nivelul colesterolului în limite normale, să facem activitate fizică, să controlăm tensiunea arterială, să luăm medicamente adecvate pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale”, a spus doctor Marghidanu Denisa, medic specialist cardiolog.

Medicul a explicat și cum ne putem da seama că facem infarct, precum și cum se intervine în acest caz și ce presupune recuperarea. Mai multe detalii, în clipul de mai sus din Observator.

Nici frizeriile nu mai sunt ce au fost! Pensionarii din Sălaj reclamă faptul că frizerii refuză să-i bărbierească... Încă un deces din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns până acum la 40...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x