Antena Căutare

Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Unde și cum se face evaluarea psihosomatică

Înscrieri în clasa pregătitoare 2019. Unde și cum se face evaluarea psihosomatică pentru înscrierea în clasa 0, an școlar 2019-2020, pentru copiii care nu împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2019.

Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Unde și cum se face evaluarea psihosomatică
Inscriere clasa pregatitoare | pixabay.com

Înscrieri în clasa pregătioare 2019. Unde și cum se face evaluarea psihosomatică pentru înscrierea în clasa 0, an școlar 2019-2020, pentru copiii care nu împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2019.

Părinții copiilor care au împlinesc anul acesta 6 ani se pregătesc să îi înscrie pe micuții lor în clasa 0 sau clasa pregătitoare. Copii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2019 vor trebui să fie înscriși anul acesta în clasa pregătitoare. Dacă părinții solicită, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, atunci ei pot fi înscriși în clasa 0.

La ce unitate de învățământ poate fi înscris cel mic?

Părintele poate opta pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie. În această situaţie, copilul este automat înscris. Copilul poate fi înscris pentru o unitate de învăţământ, alta decât şcoala de circumscripţie. În această situaţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

Care sunt actele necesare pentru înscriere?

  • Cerere-tip de înscriere (disponibilă începând din 4 martie)
  • Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului
  • Copie şi original al certificatului de naştere al copilului
  • Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul).
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

Unde și cum se face evaluarea psihosomatică?

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE).

Evaluarea se face atât la sediul CJRAE/CMBRAE, cât şi în diferite centre din judeţ/municipiul Bucureşti, cu prioritate în grădiniţe.

Evaluarea se efectuează în perioada 26 februarie - 20 martie 2019.

Evaluarea se realizează de către personalul de specialitate al CJRAE/CMBRAE, personal de specialitate din alte instituţii/unităţi, precum şi de medici şcolari sau medici de familie, acolo unde este necesar.

Citește și:

-Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Programul de Ziua porților deschise pentru școlile din București

-Înscrierile la clasa zero, chin pentru părinți. Cum poți să-ți dai copilul la o altă școală decât cea de lângă domiciliu

Sursă foto: pixabay.com

A murit sub ochii îngroziți ai soției lui, la masă! Un bărbat din Vaslui a decedat în timpul cinei... Titularizare 2019 Edu.ro. Câte posturi sunt libere în București pentru profesori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x