Antena Căutare

Spagi, taxe ascunse si medicamente de acasa: situatia din "cel mai modern spital public" din Romania!

Intr-un spital de zeci de milioane de euro, pacientii sunt trimisi sa-si cumpere leucoplast sau ser fiziologic. E situatia de la spitalul Bagdasar Arseni, pe care Ministrul Sanatatii l-a numit, astazi, "cel mai modern spital public din Romania". Declaratia a facut-o la receptia oficiala, in timp ce taia panglica, la corpurile renovate cu peste 20 de milioane de euro. Pe holuri, insa, pacientii vorbesc de spagi, taxe si lipsuri.

Un singur spital, doua lumi diferite. Dupa sase ani de renovari, spitalul Bagdasar Arseni a fost inaugurat. Aproape 40 de milioane de euro au fost investite pentru a moderniza cladirea si pentru a dota saloanele si salile de operatie cu aparate performante. Spitalul are acum 558 de paturi si poate trata, in fiecare an, peste 23.000 de pacienti cu afectiuni grave, din toata tara.

Totusi, multi dintre pacientii de la Bagdasar nu se simt tocmai ca intr-un spital european. De multe ori sunt nevoiti sa vina cu medicamente sau materiale sanitare de acasa. La asta se adauga si "taxele ascunse".

Pentru aceasta situatie paradoxala, conducerea spitalului da vina pe criza economica.

"Traversam o perioada economica grea. Am gasit varianta prin care noi sa suplimentam veniturile pe care le obtinem de la Casa de Asigurari de Sanatate, ca sa putem evita aceste situatii", spun managerii.

O solutie e taxa pentru rudele pacientilor internati in spital, care vor sa ramana peste noapte.

Muzeul din service! Un constantean repara masini in acorduri de gramofon... Amar, copilul din Neamt cu un singur picior, a primit o proteza si o casa noua!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x