Antena Căutare

La tarabele din piete vor fi vandute numai fructe si legume romanesti, direct de la producatori

Guvernul vrea sa curete pietele de intermediari si sa ii lase doar pe producatori sa isi vanda fructele si legumele la tarabe. Legea pregatita de Ministerul Agriculturii ar putea intra in vigoare de anul viitor si este menita sa reduca evaziunea fiscala.

Majoritatea vanzatorilor din piete nu sunt producatori, ci intermediari care cumpara marfa la pret de nimic si o dau apoi cu cativa lei mai scumpa. Legumele ajung sa coste si dublu din acest motiv.

Haosul din piete il recunosc si oficialii de la Agricultura care au decis sa-i ajute pe producatorii adevarati. Vor sa introduca o lege prin care doar agricultorii romani pot vinde la tarabe propriile recolte. Intermediarii vor fi obligati sa-si vanda marfa doar in anumite parti ale pietelor.

Evaziunea din vanzarea legumelor si fructelor depaseste un miliard de euro in fiecare an. Proiectul Ministerului Agriculturii se afla acum in dezbare publica si trebuie aprobat de Guvern.

Foto: Intact Images

Romania trece la ora de iarna. Ceasurile se dau inapoi cu o ora... Romania, data in judecata pentru sase miliarde euro din cauza unei inventii care a adus profituri uriase petrolistilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x