Antena Căutare

Licitatii de 4 miliarde de euro pentru PDL

Elena Udrea i-a convocat marti, la Ministerul Dezvoltarii, pe baronii PDL din judete, insotiti de primarii partidului din fiecare judet in parte, pentru a le explica strategia electorala (si financiara) a Guvernului, bazata pe demararea unui megaprogram de investitii, la nivel national, care sa aduca voturi pentru PDL si profit pentru prietenii din business ai partidului, pe banii guvernelor care vor veni la putere in 2013-2017.





Surse participante la intalnirea dintre primarii PDL si ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, au declarat pentru Jurnalul National ca aceasta a explicat mecanismul de functionare a Programului de Investitii: licitatiile nu vor mai fi demarcate la nivelul primariilor, ci vor fi centralizate de Compania Nationala de Investitii, condusa de Ana Maria Topliceanu.

Licitatiile nu vor mai fi accesibile firmelor mici, ci numai celor cu potential financiar mare, de genul celor administrate de "regii asfaltului", pentru ca acestea trebuie sa suporte costul lucrarilor din cheltuieli proprii sau din credite bancare pana in 2013 sau 2017, dar costul lucrarilor, asa cum va reiesi din licitatii, va cuprinde si dobanzile bancare aferente si chetuielile plus profitul firmelor respective.

Sursele citate sustin ca s-a avansat suma de 1 miliard de euro numai pentru unul dintre palierele PND, cel referitor la asfaltarea a 10.000 de kilometri de drumuri, pornindu-se de la un cost de 100.000 de euro pe kilometru.

De altfel, la intalnirea de la Poiana Brasov din 11 octombrie, intre liderii PDL si primarii partidului, Elena Udrea le-a promis acestora "in jur de 4 miliarde de euro", pentru deschiderea de santiere in localitatile cu edili portocalii.

"Vor fi surse alternative de finantare fie in parteneriate public-privat, fie in scheme de finantare pe termen lung pe proiecte pe care Guvernul sa si le asume ca fiind marile proiecte de investitii in urmatorii ani. Vorbim de drumuri judetene, de canalizare si apa curenta in localitati si de proiecte pe masura 322 care au ramas fara finantare, dar care sunt foarte utile",
a spus Udrea, estimand ca ar fi nevoie de "aproximativ 4 miliarde de euro".

Si in emisiunea "Nasul" de la B1 TV Elena Udrea a confirmat saptamana trecuta intentia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe o lege care sa puna ulterior in practica acest program. "Am gasit o solutie pe care probabil Guvernul isi va asuma raspunderea. Sa inceapa din 2010 lucrarile, iar plata sa se faca esalonat pana in 2020 probabil. E vorba de drumuri, apa, canalizare", a spus ministrul Dezvoltarii.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Intactimages

VIDEO! Batran salvat dupa ce a zacut doua zile intr-o rapa... Alimente ieftine si nu prea. Vezi care sunt preturile dupa reducerea TVA-ului cu 5%!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x