Începerea unui nou an universitar nu aduce cu sine doar teamă şi emoţii pentru noii studenţi şi pentru cei care se apropie vertiginos de momentul în care îşi vor da licenţa, ci şi profit pentru "căminişti” din vânzarea frigiderelor pe care le-au avut în camera din căminul studenţesc în care au locuit tot anul universitar precedent, a cuierelor, oglinzilor, uscătoarelor şi plitelor de care nu mai au nevoie, scrie News.ro.
La căminele de stat, unii îşi vând chiar şi locurile, astfel că studenţii care nu se numără printre cei care au reuşit să obţină, prin îndeplinirea tuturor condiţiilor impuse, un loc într-o cameră de cămin mai au o şansă la cumpărarea acestuia de pe "piaţa neagră”, oferind între 1.000 şi 1.500 de lei. Pe partea cealaltă, la căminele private, tarifele sunt undeva între 525 de lei şi 500 de euro pe lună, cu toate facilităţile incluse.
Potrivit unui studiu recent realizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), la nivel naţional numărul studenţilor care învaţă în facultăţile de stat este de aproape cinci ori mai mare decât numărul locurilor în cămine.
Universitatea din Bucureşti a oferit, de exemplu, anul acesta, aproximativ 5.300 de locuri în căminele proprii - Grozăveşti, Pallady, Kogălniceanu, Măgurele, Tei, Panduri, Fundeni sau Stoian Militaru -, potrivit site-ului universităţii. Însă pentru obţinerea unui loc la cămin studenţii trebuie să locuiască la peste 20 de kilometri de sediul facultăţii ale cărei cursuri le urmează, să aibă medie mare, iar cei care au avut cazare şi în anul precedent sunt în avantaj pentru că au continuitate.
Mai multe detalii despre acest subiect de actualitate: News.ro
O TRAGEDIE cu 116 COPII morţi! Incendiul de la Costeşti, o catastrofă de neuitat... Tragediile pot fi prevenite? Începând cu 1 octombrie, autorizațiile de securitate la incendiu devin obligatorii! SITUAŢI...