Antena Căutare

Mandatele de arestare ale lui Bogatu, Baaklini, Chebutiu si Preda, prelungite de ICCJ

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, sambata, prelungirea mandatelor de arestare preventiva pana pe 20 februarie in cazul omului de afaceri Said Baaklini, al directorului general si al directorului executiv al SC UCM Resita, Adrian Chebutiu si Adrian Preda, precum si al directorului Administratiei Porturilor Constanta, Eugen Bogatu, cercetati in dosarul rambursarii de TVA de aproximativ 60 de milioane de euro. Decizia ICCJ nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Procurorii anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de cei doi directori ai UCM Resita pentru evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala si doua infractiuni de fals intelectual.

In acelasi dosar este cercetat si inculpatul Said Baaklini, asociat unic si administrator al SC Libarom Agri SRL Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de evaziune fiscala, evaziune fiscala in forma tentativei si asociere in vederea savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in 31 august 2010, in urma unei intelegeri anterioare, SC UCM Resita SA a emis o factura in valoare de 250 milioane euro plus TVA catre SC Libarom Agri SRL care a cumparat de la uzina din Resita patru motoare vechi, nefunctionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani.

"In realitate, cele patru motoare vechi valorau aproximativ 5 milioane euro plus TVA, adica de 50 de ori mai putin. Pentru a da o aparenta de legalitate operatiunii de vanzare la pret supraevaluat, UCM Resita SA a mai incheiat cu S.C. Libarom Agri SRL trei contracte in valoare totala de 245 milioane euro+TVA, care nu au la baza operatiuni reale", sustin procurorii.

Sursa: Hotnews

Explozie puternica intr-o locuinta din Brasov. O femeie a fost ranita... Algocalminul si alte 12 calmante, numai cu reteta de la 1 februarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x