Mare atenţie, şoferi! Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru persoanele care călătoresc în Bulgaria

 

Bulgaria a instituit cod galben pentru zăpadă, polei și vânt puternic în mai multe județe din țară, valabil pentru data de 5 ianuarie, informează o alertă de călătorie emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat de presă, cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Bulgaria sunt informați că prognoza emisă de Institutul Național bulgar de Meteorologie se referă la oraşele Blagoevgrad, Haskovo, Yambol, Burgas, Varna și Dobrici.

"Agenția Infrastructura Rutieră recomandă șoferilor să plece la drum numai cu mașini echipate cu cauciucuri adecvate, să conducă cu viteză adaptată la condițiile meteorologice și să respecte instrucțiunile Poliției rutiere. Se recomandă tuturor conducătorilor auto să își echipeze autoturismele corespunzător, să consulte site-urile de specialitate înainte de a se deplasa în străinătate, iar cei aflați în trafic pe teritoriul Bulgariei și care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiți să apeleze telefonul de urgență 112", precizează MAE.

Sursa: agerpres.ro

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe