Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Sacrificiul

„Alerga pe urmele lui și agita o ţeavă metalică”. Mărturii șocante în cazul Săpoca! Polițiștii habar n-aveau de masacru

Polițiștii care l-au încătuşat pe criminalul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca au făcut mărturii despre ziua în care l-au arestat pe ucigaș, precizând că inițial nu au avut habar de masacru.

Polițiștii care l-au încătuşat pe criminalul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca au făcut mărturii despre ziua în care l-au arestat pe ucigaș, precizând că inițial nu au avut habar de masacru.

Mai exact, polițiștii veniseră la Spitalul de Psihiatrie Săpoca pentru a interna un scandalagiu și au crezut că au de-a face cu o tentativă de evadare din unitatea medicală.

Polițiștii Marian Fetic şi Iulian Mihai l-au încătușat pe bărbatul care a omorât cinci pacienţi de la psihiatrie şi a rănit alți opt, fără să știe, însă, despre masacru.

„În dimineaţa zilei de 18.09, în jurul orei 3.00, m-am deplasat la spital în vederea finalizării documentelor pentru internarea unui bolnav psihic. Am coborât din maşină, pentru a solicita portarului să ne deschidă. Am auzit apoi un zgomot de la un geam spart, după care l-am văzut pe portar alergând şi un bolnav pe urmele lui, care agita o ţeavă metalică. Am crezut că persoana respectivă a spart geamul pentru a părăsi unitatea medicală. Atunci nu m-am gândit că acesta comisese crimele despre care am aflat ulterior”, spune agentul Marian Fetic, de la postul Costeşti, potrivit Adevărul.

Pacientul a fost somat verbal de agenţi, fără uz de armă, apoi imobilizat şi încătuşat, cu mari eforturi, după ce în ajutor a sărit portarul unităţii medicale.

„În momentul în care am ajuns la poarta de acces în curtea unităţii, am observat cum dinspre gheretă venea paznicul alergând iar în urma lui era un bărbat în pijamale care agita o bară metalică şi se apropia de noi. În acel moment, am procedat la imobilizarea lui. În prealabil, l-am somat verbal să lase ţeava, într-un final a lăsat-o, însă a opus rezistenţă dar am reuşit imobilizarea lui şi cu ajutorul paznicului. A spus câteva cuvinte însă nu era coerent. Consider că se putea întâmpla şi ceva mai rău. A fost vorba de secunde. Totul s-a derulat cu mare rapiditate”, a declarat și ag. Iulian Mihai, de la postul rural Costeşti.

Cinci persoane au murit şi opt sunt rănite, după ce bărbatul în vârstă de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău.

Nicolae Lungu, criminalul de la Săpoca, le-a spus anchetatorilor că nu și-a dat seama că lovește oameni, decât atunci când a văzut sânge, au declarat surse apropiate anchetei, pentru libertatea.ro.

Bărbatul fusese internat în noaptea de 15 spre 16 august, cu o patologie etanolică. A primit tratament pentru sevraj, iar după o zi și jumătate starea lui se îmbunătățise considerabil, potrivit unor surse din spital. În noaptea de 17 spre 18 august, la ora 3.00, acesta i-a atacat pe cei aflați cu el în salon, iar apoi a intrat în salonul de femei, unde a lovit în continuare oameni.