Antena Căutare

Matematica, probă de foc la BACALAUREAT! O femeie de 59 de ani a susținut examenul astăzi: ”Era un gol pe care trebuia să-l umplu!”

Proba la matematică le-a dat bătăi de cap elevilor de clasa a douăsprezecea. Exerciţiile i-au încurcat chiar şi pe cei care au învăţat în fiecare zi pentru Bacalaureat. Au fost, însă, şi copii care au ieşit cu zâmbetul pe buze din sala de examen, chiar dacă nu au reuşit să rezolve nici jumătate dintre probleme. La istorie, au fost subiecte mai accesibile, spun adolescenţii.

Foarte grea proba la matematică. Aşa au catalogat-o cei mai mulţi dintre elevi. Drept dovadă, după timpul obligatoriu de stat în sală, cel mai repede s-au deschis porţile liceelor tehnologice.

Dacă unii dintre elevi nu au învățat nimic pentru examenul maturității, o femeie în vârstă de 59 de ani a susținut astăzi proba maturității.

”Am fost împlinită în familie, în copii, dar, totuşi, era un gol pe care trebuia să îl umplu. M-am gândit să nu stau degeaba. Vreau să fac ceva pe medical şi este nevoie.”, a povestit femeia.

De cealaltă parte, candidații care au susținut proba la istorie au fost mai relaxați. Ei au avut de scris, mai întâi, despre statul modern, domnitorii ţării, iar la subiectul al treilea, de scris un eseu despre regimul totalitar în Europa şi în România, în perioada postbelică.

”Mi-a picat la fix ce am învățat aseară și dimineață ce mi-au arătat colegii. Sper să iau 8,9.”, a povestit un candidat.

Cu toţii speră şi la noroc, ca să nu fie nevoiţi să mai vină o dată şi examenul şi în septembrie. Mai ales că rata şomajului în România a atins cel mai ridicat nivel anul acesta în rândul tinerilor. Peste 16,8 la sută pentru grupa de vârstă 15-24 de ani.

Veganii ATACĂ! Situația a degenerat atât de mult încât se cere INTERVENȚIA POLIȚIEI... ULTIMĂ ORĂ! Incendiu la o fabrică de încălţăminte din Braşov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x