Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Un medicament minune, folosit de japonezi, s-a dovedit eficient împotriva coronavirusului: „Trebuie inclus imediat în tratament!”

Un medicament folosit în Japonia, din 2014, pentru a trata gripa, a dat rezultate promițătoare și în cazul coronavirusului, spun specialiștii chinezi.

Un medicament minune, folosit de japonezi, s-a dovedit eficient împotriva coronavirusului

Profimedia

Un medicament pentru gripă, Favipiravir, aprobat pentru un clinic, în 2014, în Japonia, nu a arătat reacţii adverse în timpul testelor, a anunţat Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen. 35 dintre ei au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

I-a făcut soției sale, bolnavă de coronavirus, respirație gură la gură, doar ca s-o salveze: „Am văzut-o cum moare...”. Ar putea fi și el infectat, dar nu se poate testa

Rezultate promițătoare

Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Un studiu clinic condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan a mai sugerat că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

A fost descoperit anticorpul capabil să neutralizeze COVID-19. Ce ne desparte de primul vaccin anti-coronavirus?

Trebuie inclus în tratamentul COVID-19, spun chinezii

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a mai spus Zhang.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, potrivit agenţiei Xinhua.

„N-o să pot să fiu lângă băiețelul meu, în ultimele lui zile de viață! Coronavirusul ne-a despărțit!”

Recomandari