Antena Căutare

Un medicament minune, folosit de japonezi, s-a dovedit eficient împotriva coronavirusului: „Trebuie inclus imediat în tratament!”

Un medicament folosit în Japonia, din 2014, pentru a trata gripa, a dat rezultate promițătoare și în cazul coronavirusului, spun specialiștii chinezi.

Un medicament minune, folosit de japonezi, s-a dovedit eficient împotriva coronavirusului: „Trebuie inclus imediat în tratament!”
Un medicament minune, folosit de japonezi, s-a dovedit eficient împotriva coronavirusului | Profimedia

Un medicament pentru gripă, Favipiravir, aprobat pentru un clinic, în 2014, în Japonia, nu a arătat reacţii adverse în timpul testelor, a anunţat Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen. 35 dintre ei au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

I-a făcut soției sale, bolnavă de coronavirus, respirație gură la gură, doar ca s-o salveze: „Am văzut-o cum moare...”. Ar putea fi și el infectat, dar nu se poate testa

Rezultate promițătoare

Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Un studiu clinic condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan a mai sugerat că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

A fost descoperit anticorpul capabil să neutralizeze COVID-19. Ce ne desparte de primul vaccin anti-coronavirus?

Trebuie inclus în tratamentul COVID-19, spun chinezii

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a mai spus Zhang.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, potrivit agenţiei Xinhua.

„N-o să pot să fiu lângă băiețelul meu, în ultimele lui zile de viață! Coronavirusul ne-a despărțit!”

„Români proști! H***r! În țigani nu dă coronavirusul, în voi da! O să muriți!”. O femeie romă blocată la graniță, bleste... „Am fost victimele unui experiment”! Angajații din Spitalul Dimitrie Gerota au scăpat, după opt zile, din infern: „Am fo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x