Un medicament pentru gripă, Favipiravir, aprobat pentru un clinic, în 2014, în Japonia, nu a arătat reacţii adverse în timpul testelor, a anunţat Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China
Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen. 35 dintre ei au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.
Rezultate promițătoare
Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.
Un studiu clinic condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan a mai sugerat că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.
Trebuie inclus în tratamentul COVID-19, spun chinezii
Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a mai spus Zhang.
O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, potrivit agenţiei Xinhua.
„Români proști! H***r! În țigani nu dă coronavirusul, în voi da! O să muriți!”. O femeie romă blocată la graniță, bleste... „Am fost victimele unui experiment”! Angajații din Spitalul Dimitrie Gerota au scăpat, după opt zile, din infern: „Am fo...