Spitalele s-au umplut, la începutul pandemiei în România, cu pacienţi identificaţi cu un virus despre care nimeni nu ştia aproape nimic. Era o boală infecţioasă, prin urmare trebuia tratată de medici care se pricep. În realitate erau doi sau trei astfel de medici într-un judeţ. Restul au învăţat cum au putut.
Medicii din România se tem de un val de procese din partea pacienţilor COVID-19. Numărul mare de cazuri i-a pus pe manageri în situaţia de-a detaşa spre sectiile rosii medici reumatologi sau. ginecologi. Foarte buni in specializarile lor dar total nepregatiti pentru pandemie.
Mulţi dintre ei n-au mai fost pusi in situatia sa intubeze un pacient din facultate dar s-au pregatit pentru bolnavii COVID de pe Internet sau din nişte coli A4 primite de la alți colegi.
Este declaraţia unei asistente în prima zi în care Spitalul din Găeşti a intrat în prima linie a luptei împotriva COVID.
Dar n-a venit nimeni. Epidemiologul sau infecţionistul din multe spitale a fost trimis în zone roşii.
Aşa s-a întâmplat şi la Spitalul Judeţean Ilfov, transformat în spital COVID, deşi nu mai avea specialişti.
În primă linie medici de medicină internă, în a doua linie medicii neurologi, medici de reumatologie, ginecologi, urologi, chirurgi
Fără pregătirea necesară, medicul poate oricând să greşească.
Şi Colegiul Medicilor se aşteaptă la un val de procese intentate de către pacienţi. Dar nu doar medicul este cel care va trebui să răspundă.
10.000 de români infectați cu noul coronavirus, zilnic! Un medic spune adevărul despre bilanțul pandemiei: „Numărul real... Legea carantinei s-ar putea modifica! În cât timp ar putea fi contestată decizia de izolare...