Căutare Live

„Degeaba se ia temperatura la intrarea în magazine” Un medic demontează măsurile autorităților: „Nu judecăm, nu gândim, parcă am fi niște idioți”

„O prostie”, așa cataloghează medicul Adina Alberts verificarea temperaturii la intrarea în magazine. Specialistul a explicat, punct cu punct, de ce măsura este ineficientă: „Voi fi foarte directă”.

„Degeaba se ia temperatura la intrarea în magazine” Un medic demontează măsurile autorităților

Octav Ganea/ Inquam Photos

Revoltă în rândul românilor! Verificarea temperaturii înaintea intrării în spațiile închise a declanșat un var de reacții negative.

Printre contestatarii noii măsuri se numără și medicul Adina Alberts. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul a demontat relevanța temperaturii corpului în lupta cu răspândirea virusului COVID-19.

DEGEABA SE IA TEMPERATURA LA INTRAREA ÎN MAGAZINE.

„Mă scuzați dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri/ magazine/ birouri.

Citește și:

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde? Temperatura la care „moare” COVID-19 - VIDEO

Și nu pentru că ar fi nocivă tehnologia minim invazivă bazată pe raze infraroșii (exact ca la telecomandă), deși eu nu mi-aș lasă niciodată copilul în bătaia telecomenzii... Mă rog, asta este altă discuție pentru că dacă ți se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic.

Dar revenind...

Dragii mei, o pastilă de paracetamol sau aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute.

Starea febrilă ar putea avea atâtea alte cauze, altele decât COVID-19.

Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol și să iasă la shopping, dacă așa ar vrea mușchiul lui?!?
Nimic!

Citește și:

„O pastilă în fiecare zi!” Medicamentul ce ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus: „Și medicii din prima linie îl iau”

Copiem toate “prostiile” internaționale, le aplicăm aiurea, nu judecăm, nu gândim, parcă am fi niște idioți...

#SanatateaTAPrioritateaMEA”, a fost mesajul medicului Adina Alberts.

„O măsură importantă pentru a ajuta la viitoarele măsuri de relaxare”

Însă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu înțelege indignarea românilor.

„Trebuie să înţelegem un lucru. Acel termometru digital îl putem folosi şi noi acasa. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea. Noi am recomandat să se ia temperatura, un minim triaj epidemiologic.

Citește și:

Viorel Cataramă, declarații șocante, în direct: „Nici măcar 40.000 de decese în România nu vor justifica niciodată suspendarea drepturilor și libertăților fundamentale”

Termometrizarea este o măsură importantă pentru a ajuta la viitoarele măsuri de relaxare. Este datoria fiecărui agent comercial sau companie de a lua măsuri care să asigure o protecţie împotriva virusului​”, a declarat Nelu Tătaru.

Argeş: 11 percheziţii la două grupări bănuite de trafic de droguri de risc; 36 de persoane urmează a fi duse la audieri... Se fac angajări în România! Ministrul Finanțelor: „Se caută 10.000 de persoane! Avem măsuri pentru unii angajatori”...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x