Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Virgil Musta, medicul care a vindecat zeci de bolnavi de COVID-19, apel către români: ”Nu ștergeți cu buretele ce am câștigat până acum!”

Virgil Musta, renumitul medic din Timișoara care a vindecat cei mai mulți români de coronavirus, a făcut apel la oameni să respecte în continuare măsurile de igienă, pentru a preveni explozia de cazuri de COVID-19.

Virgil Musta, medicul care a vindecat zeci de bolnavi de COVID-19, apel către români: ”Nu ștergeți cu buretele ce am câștigat până acum!”

Într-un mesaj făcut public pe Facebook, medicul Virgil Musta, șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a făcut apel la oameni "să nu șteargă cu buretele ce am câștigat până acum și să nu ajungem să trăim din nou cu toții cu teama că totul poate scăpa de sub control", în condițiile în care țara noastră a reușit până acum să țină situația sub control, "în special datorită responsabilități manifestate de marea majoritate a românilor".

Chiar dacă starea de urgență s-a încheiat, iar România a intrat în stare de alertă, oamenii având dreptul de a circula liber, aceștia ar trebui să rămână precauți.

Previziune cumplită de la OMS! Ce se poate întâmpla cu noul coronavirus, în următoarea perioadă! „Este important să fim realişti!”

"Poate că unora li se pare că insist prea mult pe această idee de a continua să rămânem și după 15 mai foarte atenți și să păstrăm la nivel personal și familial majoritatea măsurilor de prevenție și precauție cu care deja ne-am obișnuit. Dar am motivele mele, bazate pe ceea ce am trăit intens în această perioadă și tocmai de aceea încerc să explic și celor care, din fericire pentru ei, nu au ajuns să simtă pe pielea lor decât frustrarea izolării, nu și boala", spune Virgil Musta.

”Știu că aceste două luni de zile au reprezentat o perioadă grea, în care pentru mulți s-au acumulat multe frustrări, din diverse motive întemeiate. Dar mai știu foarte bine și că destui oameni au suferit în spitale (unii încă mai suferă) din cauza acestui virus. Este o realitate pe care eu am trăit-o direct. Am încercat împreună cu colegii mei să găsim în permanență soluții astfel încât să reușim să le alinăm suferința și să facem tot posibilul să-i vindecăm cât mai repede.

Noi descoperiri despre coronavirus, după efectuarea autopsiilor unor oameni uciși de COVID-19. Ce se întâmplă, cu adevărat, în corpul lor

"Dar mai știu foarte bine și că destui oameni au suferit în spitale (unii încă mai suferă) din cauza acestui virus. Este o realitate pe care eu am trăit-o direct. Am încercat împreună cu colegii mei să găsim în permanență soluții astfel încât să reușim să le alinăm suferința și să facem tot posibilul să-i vindecăm cât mai repede. Chiar dacă nu am ajuns la dramele din alte țări, noi medicii din linia întâi am trăit tot timpul cu gândul că e posibil oricând să explodeze numărul de cazuri și să ajungem să nu-i mai putem trata pe toți, în special cazurile grave. Așa că, dacă până acum am reușit să ținem situația sub control, în special datorită responsabilități manifestate de marea majoritate a românilor (așa cum am mai spus), nu vreau să ștergem cu buretele ce am câștigat și să trăim din nou cu toții cu teama că totul poate scăpa de sub control", adaugă medicul timișorean.

De asemenea, medicul a făcut publice și niște măsuri pe care ar trebui să le ia oamenii:

”Consider că în perioada următoare rămân foarte importante următoarele:

· protejarea persoanelor cu risc, atât prin atitudinea lor individuală, cât și prin atitudinea și ajutorul celor din jurul lor.

· respectarea măsurilor de precauție individuală, ce constau în special în evitarea locurilor aglomerate, purtarea măștii, păstrarea distanței de 2 metri, dezinfectarea spațiilor și suprafețelor și spălarea mâinilor.

Atenție! Adevărul despre legătura între aerul condiționat și coronavirus. Profesorul Alexandru Rafila aduce lămuriri

· pe cât putem, dacă ne deplasăm pe distanțe scurte, să mergem pe jos. În aer liber riscul de contaminare este mai mic. Putem frecventa parcurile, dar să nu ne întâlnim și să stăm la povești, în număr mare și foarte apropiați.

· la serviciu, companiile să-și calculeze bine riscurile, să-și facă planuri individualizate, în funcție de cei care lucrează acolo, de caracteristicile locului de muncă, de posibilitatea servirii mesei, de transportul persoanelor sau modul în care ajung la serviciu.

Avem nevoie să ne reluăm viața, să ne păstrăm locurile de muncă, să ne bucurăm de prieteni. Și vom începe să facem aceste lucruri, dar trebuie să avem înțelepciunea să le facem pas cu pas, cu responsabilitate personală.”, a mai spus el.

Căt costă acum o mască în România și cum o alegem. Măști chirurgicale, măști medicinale, măști cu filtru sau măști din bumbac?

Peste o mie de persoane au murit din cauza COVID-19 în România

În România au fost confirmate, până acum, 16.247 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit peste 1.000 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Trei decese au fost anunțate vineri dimineață de autorități, bilanțul total al deceselor provocate de coronavirus urcând la 1.056.

Recomandari