Antena Căutare

Noi descoperiri despre coronavirus, după efectuarea autopsiilor unor oameni uciși de COVID-19. Ce se întâmplă, cu adevărat, în corpul lor

Apar noi detalii despre felul în care evoluează coronavirusul în organism. Mai exact, în urma autopsiilor a 27 de persoane decedate de COVID-19, experții au stabilit că noul coronavirus nu infectează doar celulele faringelui și ale plămânilor, ci și pe cele ale inimii, ficatului, ale rinichilor, creierului și chiar sângele. 

Noi descoperiri despre coronavirus, după efectuarea autopsiilor unor oameni uciși de COVID-19. Ce se întâmplă, cu adevărat, în corpul lor
Noi descoperiri despre coronavirus, în urma autopsiilor unor oameni uciși de COVID-19. Ce se întâmplă, cu adevărat, în corpul lor

Studiul a fost efectuat în Germania, în cazul a 27 de persoane decedate de coronavirus, iar experții au stabilit faptul că acest COVID-19 este o boală ce atacă mai multe organe și nu se datorează unei reacții excesive a sistemului imunitar ce atacă țesuturile proprii, așa cum s-a spus inițial.

În urma autopsiilor, medicii au stabilit că organe importante, precum creier, ficat ori inimă sunt invadate de coronavirus.

Previziune cumplită de la OMS! Ce se poate întâmpla cu noul coronavirus, în următoarea perioadă! „Este important să fim realişti!”

De asemenea, studiul arată că antiviralele ajută la întărirea sistemului imunitar și pot să îmbunătățească starea de sănătate a pacienților aflați în stare gravă.

Medicii de la Spitalul Universitar din Hamburg au stabilit că noul coronavirus afectează plămânii bolnavilor în proporție de o sută, rinichii - 80 la sută. De asemenea, în cazul a 77 la sută dintre pacienții decedați de coronavirus, inima era afectată. La fel și ficatul.

De asemenea, în cazul a 62 la sută dintre pacienții studiați, medicii au stabilit că aceștia aveau rinichii afectați, iar 38 la sută dintre ei prezentau leziuni și la nivelul creierului.

Căt costă acum o mască în România și cum o alegem. Măști chirurgicale, măști medicinale, măști cu filtru sau măști din bumbac?

Pneumonia, doar o consecință a coronavirusului

În Italia, virologul Maria Rita Gismondo a declarat că pneumonia este doar o consecință a coronavirusului, poate nu atât de gravă în comparație cu ceea ce se întâmplă cu adevărat în corpul nostru. De asemenea doctorul Giampaolo Palma, un cardiolog din Salerno, avansase această ipoteză, fiind redus imediat la tăcere de experţi omniprezenţi în programele de televiziune, scrie Il Giornale.

Călătorii fără mască, întorși din drum de la metroul din București. Se fac verificări în toate stațiile

Potrivit doctorului Palma, coronavirusul afectează în special vasele de sânge, împiedicând astfel o circulație sanguină adecvată și ducând la formarea de trombi (cheaguri de sânge, n.r.). Pneumonia ar fi, așadar, doar un simptom succesiv și nu principalul de la care începe totul, așa cum s-a crezut până de curând. Pe scurt, de la început cercetătorii s-ar fi concentrat în principal pe pneumonie, care acum, în urma concluziilor trase din autopsiile efectuate, nu ar fi principalul mecanism patogen al Sars-CoV-2, potrivit HotNews.ro.

Specialiştii susţin că primele persoane care au murit, lăsând la o parte bolile deja existente, ar fi fost victimele unor diagnostice inițiale incorecte. Coronavirusul este o boală inflamatorie vasculară sistemică. Prin urmare, din cauza Covid-19, sângele nu poate circula în corp și nu poate ajunge în plămâni care, astfel, nu reuşesc să se aerisească, în ciuda cantității de oxigen eliberat mecanic din exterior.

Atenție! Adevărul despre legătura între aerul condiționat și coronavirus. Profesorul Alexandru Rafila aduce lămuriri... Suceava are un nou un focar de Covid-19. Un bărbat mort, altul în stare critică și alți 30 infectați la Mănăstirea Putna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x