- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Studiul a fost efectuat în Germania, în cazul a 27 de persoane decedate de coronavirus, iar experții au stabilit faptul că acest COVID-19 este o boală ce atacă mai multe organe și nu se datorează unei reacții excesive a sistemului imunitar ce atacă țesuturile proprii, așa cum s-a spus inițial.
În urma autopsiilor, medicii au stabilit că organe importante, precum creier, ficat ori inimă sunt invadate de coronavirus.
De asemenea, studiul arată că antiviralele ajută la întărirea sistemului imunitar și pot să îmbunătățească starea de sănătate a pacienților aflați în stare gravă.
Medicii de la Spitalul Universitar din Hamburg au stabilit că noul coronavirus afectează plămânii bolnavilor în proporție de o sută, rinichii - 80 la sută. De asemenea, în cazul a 77 la sută dintre pacienții decedați de coronavirus, inima era afectată. La fel și ficatul.
De asemenea, în cazul a 62 la sută dintre pacienții studiați, medicii au stabilit că aceștia aveau rinichii afectați, iar 38 la sută dintre ei prezentau leziuni și la nivelul creierului.
Pneumonia, doar o consecință a coronavirusului
În Italia, virologul Maria Rita Gismondo a declarat că pneumonia este doar o consecință a coronavirusului, poate nu atât de gravă în comparație cu ceea ce se întâmplă cu adevărat în corpul nostru. De asemenea doctorul Giampaolo Palma, un cardiolog din Salerno, avansase această ipoteză, fiind redus imediat la tăcere de experţi omniprezenţi în programele de televiziune, scrie Il Giornale.
Potrivit doctorului Palma, coronavirusul afectează în special vasele de sânge, împiedicând astfel o circulație sanguină adecvată și ducând la formarea de trombi (cheaguri de sânge, n.r.). Pneumonia ar fi, așadar, doar un simptom succesiv și nu principalul de la care începe totul, așa cum s-a crezut până de curând. Pe scurt, de la început cercetătorii s-ar fi concentrat în principal pe pneumonie, care acum, în urma concluziilor trase din autopsiile efectuate, nu ar fi principalul mecanism patogen al Sars-CoV-2, potrivit HotNews.ro.
Specialiştii susţin că primele persoane care au murit, lăsând la o parte bolile deja existente, ar fi fost victimele unor diagnostice inițiale incorecte. Coronavirusul este o boală inflamatorie vasculară sistemică. Prin urmare, din cauza Covid-19, sângele nu poate circula în corp și nu poate ajunge în plămâni care, astfel, nu reuşesc să se aerisească, în ciuda cantității de oxigen eliberat mecanic din exterior.