Antena Căutare

S-a aflat! Mere cu o substanță cancerigenă, în România! „Copiii sunt mult mai sensibili decât adulții”

Mere cu o substanță cancerigenă sunt importate în România. Pe rafturi arată perfect, dar pericolul asupra sănătății celor care le consumă ar fi imens, mai ales pentru copii.

Mere cu o substanță cancerigenă sunt importate în România. Pe rafturi arată perfect, dar pericolul asupra sănătății celor care le consumă ar fi imens, mai ales pentru copii.

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a explicat, într-un interviu acordat DC News, de ce merele din hypermarket, aduse din străinătate, arată impecabil şi nu se strică.

„Dacă pe vremuri mărul proaspăt venea de la Iteşti, din Maramureş, îl găseam pe tarabă şi îl luam acasă, acum vine un măr din Polonia stropit cu imazalil. Este un fel de ceară care protejează antifungic şi dă şi un luciu specific. Atunci, dacă tot vrem şi spunem că‚ în felul ăsta ne protejăm, că se protejează numai pe ei cu imazalil, nu putrezeşte mărul lor, că pe vremea noastră mai puteai să găseşti şi un vierme în măr şi nu murea nimeni. Măcar dacă o faci fă-o perfect, cum e mărul... fă şi serviciile să fie perfecte", a explicat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a explicat la Antena 3 că imazalilul, substanța cu care sunt tratate multe fructe, are efecte cancerigene.

„Imazalilul e o substanță cu efect antifungicid, care mărește perioada de viață pe raft a mărului, așa cum se întâmplă și la citrice. La unele citrice, la lămâi, este înscripționat faptul că au fost sau nu au fost tratate cu imazalil. Imazalilul este o substanță cancerigenă și poartă vina acestei creșteri a cancerului. Nu cantitatea de mere contează. Copiii sunt mult mai sensibili la astfel de substanțe decât adulții”, a mai spus Mencinicopschi.

Profesorul recomandă citirea etichetelor și evitarea fructelor ce sunt tratate cu această substanță.

Directorul Institutului „Elie Wiesel”, despre noua adresă pentru Muzeul Holocautului: Este o surpriză. E bine acum că nu... Răpit, îndesat într-un portbagaj și bătut cu sălbăticie. Trupul bărbatului a fost găsit la marginea drumului, la câțiva ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x