Antena Căutare

Mesajul unei bătrâne de 100 de ani pentru conducătorii țării: „Faceți țara cum a fost, să n-o lăsați distrusă, ca acum! Să nu mai fie copiii și nepoții noștri la muncă în alte țări”

Patru bătrânele de 100 de ani, născute odată cu Marea Unire, au fost celebrate, de Instituția Prefecturii Vaslui.  „Centenarele” Elena Bãlan, din satul Târzii, Elena Stãnescu, din satul Bereasa, și Profira Baciu, din satul Butucãria, au venit la Prefectură și li s-a cânta „La mulți ani!”.

Patru bătrânele de 100 de ani, născute odată cu Marea Unire, au fost celebrate, de Instituția Prefecturii Vaslui. „Centenarele” Elena Bãlan, din satul Târzii, Elena Stãnescu, din satul Bereasa, și Profira Baciu, din satul Butucãria, au venit la Prefectură și li s-a cânta „La mulți ani!”.

Din cauza stãrii de sãnãtate, cea de a patra persoanã, Maria Lucan, din municipiul Huți, a fost aniversatã la locuinta personalã. Toate au primit câte un steag tricolor, o insignã omagialã cu inscriptia “România 100″ si un mesaj de felicitare din partea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

În cadrul ceremoniei, Profira Baciu a luat cuvântul și a transmis un mesaj pentru președintele țării și nu numai.

„Transmit multã sãnãtate tuturor si putere de a conduce tara mai bine, ca sã nu mai fie copiii si nepotii nostri la muncã în alte tãri, ci în tara noastrã. Sã fie o tarã bogatã si frumoasã. Comunistii au fãcut-o frumoasã, dar a tinut lumea prea din scurt, nu ne dãdea luminã… Apoi a venit revolutia si uite cum am ajuns. Au început sã rãsarã partidele ca ciupercile dupã ploaie, sã se distrugã în loc sã se facã… Au distrus tara! De ce sã lucreze oamenii în alte tãri si sã nu lucreze în fabricile noastre? Faceți țara cum a fost, să n-o lăsați distrusă, ca acum!”, a spus Profira Baciu în cadrul ceremoniei.

Evenimentul de ieri face parte din campania “O viatã cât un centenar”, derulatã de Ministerul Afacerilor Interne.

O româncă a vizitat o fabrică de mezeluri din România și a făcut publice mai multe fotografii! Imaginile au devenit vira... REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ EDU.RO. Admiterea la liceu de modifică! Anunț de ultimă oră de la Ministerul Educației...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x