Antena Căutare

Micii atrag mulți turiști în Piața Obor. Într-o singură zi s-au vândut 7.500 de bucăți. Cât costă unul și ce rețetă se respectă

Micii din Piața Obor sunt ca un magnet pentru localnici și turiști români sau străini. Iată cât costă un mic în piața bucureșteană.

Galerie
Micii din Piața Obor au devenit faimoși în lumea întreagă | Shutterstock

Preparatele tradiționale românești sunt adevărate delicii, iar turiștii străini încep să le descopere cu entuziasm. În același timp, românii redescoperă gusturile autentice.

Așa s-a întâmplat și cu micii din Piața Obor, care în urma viralizării pe diferite platforme de socializare, sunt acum la mare căutare.

Citește și: Rețeta de paste a lui Meghan Markle care a înnebunit internetul. Ce secret ascunde Ducesa de Sussex

Micii au început să atragă tot mai mulți turiști în Piața Obor. Într-o singură zi s-au vândut 7.500 de bucăți. Cât costă unul și ce rețetă se respectă

Articolul continuă după reclamă

Faima micilor din Piața Obor a ajuns până departe. Acest preparat tradițional este unul dintre preferatele românilor. Îl consumă făcut pe grătar, la petreceri în familie, mai ales în sezonul cald. Pun alături câteva felii de pâine și muștar, iar masa este gata.

Dacă unii preferă să își pregătească acasă, alții scutesc din timpul de gătire și cumpără. În capitală, faimoși sunt cei din Piața Obor, iar acolo un mic costă 5 lei, fără însă muștar sau pâine.

Citește și: Hello Chef sezon 9, 15 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru portokalopita. Verdictul lui Nicu Grigore și Bella Santiago

Potrivit unei surse, pe zi se vând și 7.500 de bucăți. Este drept, acest lucru s-a întâmplat conform proprietarul terasei în timpul pandemiei. Costul unui mic nu îndepărtează clienții, ci din contră, se înghesuie să-și facă poftele. Aceștia stau și minute bune la coadă pentru a savura deliciile tradiționale.

Citește și: Cum se face cea mai bună rețetă de prăjitură Albinița, exact cum o făceau bunicile. Chef Roxana Blenche a pregătit-o la Hello Chef

Ce rețetă de mici se folosește în Piața Obor din București

Adrian Rebenciuc, proprietarul unei terase din Piața Obor, a dezvăluit că de 1 Mai, în timpul pandemiei, a vândut nu mai puțin de 7.500 de mici. Acesta a spus că rețeta pe care o folosește nu este deloc secretă, ci este chiar la vedere la terasa sa.

„Înaintea mea au fost și alții. A fost unul, celebrul Petria, care s-a retras, că-i în vârstă. Eu sunt doar continuatorul. Eu pun vită cu porc, că doar 15% din mușterii mănâncă oaie. E o rețetă de-a mea, făcută cu un tip care are o fabrică «euro» de procesare a cărnii.

Citește și: Cele mai iubite rețete de mucenici: de la varianta moldovenească la cea muntenească

E pe geamul tarabei. Legea mă obligă. Eu-s liniștit, am acte de proveniență. De aia îmi permit să fac spectacol aici, la Obor. Nu mă gândeam niciodată că o să am 30 de televiziuni să stea la coadă acolo.

Au fost și cei de la Reuters, zici că era Macron acolo. Am ajuns și în New York Times. Cei mai mulți mici am vândut în pandemie. De 1 mai, am dat 7.500 de mici. A fost o nebunie. Era să fiu linșat în ziua aia. A fost o adevărată nebunie”, a declarat el.

Amenzi de 35.000 de lei pe Aeroportul Otopeni. Ce nereguli grave au găsit inspectorii ANPC... Rezultate Loto azi, 23 martie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Te cunosc de undeva Sezonul 21, 22 martie 2025. Ioana State și Tudor Ionescu s-au transformat în Charles Aznavour - „La Boheme” Sambata, 22.03.2025, 22:50
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x