Antena Căutare

Ministerul Afacerilor Externe, discuții cu oficialii din Ungaria despre conflictul din Valea Uzului

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, joi, o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, fiind abordată situaţia de la cimitirul militar internaţional din Valea Uzului.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, joi, o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, fiind abordată situaţia de la cimitirul militar internaţional din Valea Uzului. Meleşcanu a dat asigurări că sunt luate măsurile necesare pentru a evita escaladarea nedorită a situaţiei, fără a fi necesare intervenţii externe neconstructive în acest sens.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, joi seară, că ministrul Teodor Meleşcanu a avut o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó.

„În timpul convorbirii, cei doi miniştri au abordat situaţia de la cimitirul militar internaţional din Valea Uzului”, potrivit MAE.

Sursa citată a precizat că şeful diplomaţiei române i-a adresat omologului ungar solicitarea de a transmite un mesaj foarte clar comunităţii maghiare de a evita confruntările şi escaladarea tensiunilor.

„Ministrul Teodor Meleşcanu a evidenţiat importanţa identificării unor soluţii practice care să fie acceptate de întreaga comunitate locală, români şi maghiari deopotrivă şi a subliniat dreptul neîngrădit al fiecărui stat de a-şi comemora eroii îngropaţi în acest cimitir. În acelaşi timp, ministrul Teodor Meleşcanu a dat asigurări că sunt luate măsurile necesare pentru a evita escaladarea nedorită a situaţiei, fără a fi necesare intervenţii externe neconstructive în acest sens”, a mai transmis MAE.

Adevărul despre produsele tradiţonale româneşti ce merg la export! Unde ajung, în proporție de 90%... O ambulanţă venită să preia o femeie care a încercat să se sinucidă a rămas împotmolită în râu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x