Antena Căutare

Ministerul Educației, primele măsuri după ce Ecaterina Andronescu a fost demisă! Ce se va întâmpla cu toți elevii după ce vor reveni pe băncile școlii

Ministerul Educației ia primele măsuri după cazul cutremurător de la Caracal și anunță demararea unor activități de informare a elevilor privind pericolele ce pot să apară în drumul lor către şcoală sau către casă şi îi asigură pe copii că sunt efectuate proceduri ca aceştia aibă reduceri la transportul în comun tot anul.

Ministerul Educației ia primele măsuri după cazul cutremurător de la Caracal și anunță demararea unor activități de informare a elevilor privind pericolele ce pot să apară în drumul lor către şcoală sau către casă şi îi asigură pe copii că sunt efectuate proceduri ca aceştia aibă reduceri la transportul în comun tot anul.

Citește și: Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației, în urma declarațiilor despre cazul Alexandrei Măceșanu

”În contextul pregătirii anului şcolar 2019 - 2020, Ministerul Educaţiei Naţionale demarează o serie de acţiuni de conştientizare menite să crească siguranţa elevilor atât în perimetrul unităţilor de învăţământ, cât şi în exteriorul acestora. Astfel, odată cu începerea cursurilor şcolare, vor fi organizate activităţi şi ateliere de informare privind potenţialele pericole ce pot apărea pe traseul domiciliu - şcoală”, informează Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Aceste sesiuni de informare implică întâlniri cu poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit Ministerului, în parteneriat cu Poliţia Română, elevii vor fi informaţi şi cu privire la traficul de persoane.

”Totodată, se are în vedere derularea unor activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, cu scopul de îmbunătăţire a cunoştinţelor şi competenţelor relevante ale profesorilor, care să le permită acestora să identifice potenţialele victime ale traficului de persoane din rândul tinerilor şi să le acorde asistenţă”, mai arată comunicatul, potrivit Mediafax.

Citește și: Ecaterina Andronescu, prima reacție după ce a fost demisă! „M-aş fi aşteptat la o explicaţie. Intenția mea nu era de a o acuza pe Alexandra”

Ministerul Educaţiei Naţionale asigură elevii că depune toate diligenţele ca aceştia să poată beneficia de tarife reduse la transportul local în comun pe tot parcursul anului, drepturi prevăzute şi de Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011.

Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, după ce aceasta a afirmat că ea a învăţat de acasă să nu se urce într-o maşină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

Scandalos! Reacția unui polițist după ce un bărbat a sunat la 112 să raporteze un incident: ”Faceți poze și depuneți mâi... Situația actuală privind evoluția Pestei Porcine Africane în România!...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x