Antena Căutare

Ministrul Sănătății face anunțul: Vaccinarea obligatorie este posibilă și în România

Ministrul sănătății a adeclarat pentru Digi 24 că există probabilitatea vaccinarea obligatorie să fie adoptată și în România având în vedere faptul că există, deja, 17 țări în Uniunea Europeană unde s-a implementat deja.

Ministrul Sănătății face anunțul: Vaccinarea obligatorie este posibilă și în România
Vaccinare

„Am avut multe întâlniri săptămânile acestea și la sfârșitul lui februarie, începutul lui martie, avem o dezbatere publică exact pe aceeași temă și pe vaccinare”, a răspuns ministrul Sănătății, întrebat dacă susține vaccinarea obligatorie.

„Ce este foarte important: să arătăm că vaccinarea este un curent pozitiv. Acum 10 ani a fost o campanie împotriva cancerului de col uterin care s-a soldat oarecum cu un eșec, deoarece comunicarea a fost foarte slabă. Vedeți, o singură campanie prost gândită a dat naștere la acest curent antivaccinare din România.

Trebuie să reversăm acest trend și să avem o comunicare mult mai bună. (...) Niciodată un cuplu nu va dori răul copilului, atunci trebuie să fie informați corect. Trebuie să lucrăm pe acest bazin foarte mare de tineri și părinți nehotărâți. Sunt pentru o lege a vaccinării și trebuie să vedem cum o implementăm, ce înseamnă obligatoriu. Lucrăm cu colegii din comisia de sănătate”, a precizat Victor Costache.

El a adăugat că sunt 17 țări în Uniunea Europeană unde vaccinarea este obligatorie și „probabil se va ajunge la acest lucru și în România”.

„Nu pot să îmi asum ceva înainte de pronunțare. Ar însemna să arăt o lipsă de respect față de ceea ce se discută în comisia de sănătate și ceea ce hotărăsc specialiștii”, a mai spus ministrul.

Noi picturi ale Părintelui Arsenie Boca, descoperite într-o capelă din Sibiu. Sfântul Ardealului, tot mai popuar printre... Municipiul Constanţa a rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unei avarii apărute în incinta CET Palas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x