Antena Căutare

Nicuşor Constantinescu, urmărit penal într-un nou dosar de către DNA, fiind acuzat că a provocat un prejudiciu de două milioane de lei

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal de DNA într-un nou dosar, fiind acuzat că a prejudiciat bugetul judeţului cu suma de două milioane de lei, prin acordarea unei finanţări nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociaţii sportive.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal de DNA într-un nou dosar, fiind acuzat că a prejudiciat bugetul judeţului cu suma de două milioane de lei, prin acordarea unei finanţări nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociaţii sportive.

Nicuşor Constantinescu, care ispăşeşte mai multe condamnări definitive la Penintenciarul Poarta Albă, cea mai recentă primită fiind de 10 ani de închisoare, a fost adus luni, la sediul DNA Constanţa pentru a-i fi prezentate acuzaţiile într-un nou dosar.

DNA a anunţat printr-un comunicat de presă, că a început urmărirea penală faţă de Nicuşor Constantinescu, fără a-i da însă numele în informarea transmisă.

Astfel, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de o persoană care, anterior, a deţinut o funcţie de conducere în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

“În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu (privind bugetul propriu al judeţului) care decurgeau din funcţia publică deţinută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achiziţiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor privind acordarea finanţării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociaţii sportive din judeţul Constanţa”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului judeţului Constanţa concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv, în iulie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la zece ani de închisoare în dosarul în care era acuzat că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru plantarea de perdele forestiere şi pentru alte proiecte care nu s-au realizat.

Totodată, Nicuşor Constantinescu execută o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după contopirea altor două condamnări definitive primite, cea de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea de cinci ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

El mai are şi alte condamnări în prima instanţă şi alte dosare în care este judecat pe fond.

Sursa : news.ro

Agent al Poliţiei Locale Iaşi destituit, întrucât a venit băut la serviciu. El mai avusese în trecut două abateri... Ilfov: Un bărbat a fost reţinut, fiind acuzat că a închiriat un apartament la 21 de persoane cu sume cuprinse între 2.40...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x