Antena Căutare

Noi detalii despre starea răniților de la Spitalul de Arși: ” Au fost efectuate 13 operații pentru pacienți, dar nouă rămân în stare critică!”

Nouă răniţi de la Spitalul de Arşi se află în continuare în stare critică, şase dintre aceştia fiind operaţi luni, ei trecând cu bine peste intervenţiile chirurgicale, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale Adrian Stănculea.

Nouă răniţi de la Spitalul de Arşi se află în continuare în stare critică, şase dintre aceştia fiind operaţi luni, ei trecând cu bine peste intervenţiile chirurgicale, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale Adrian Stănculea.

"Astăzi au fost efectuate 13 operaţii pentru pacienţi. Dintre acestea şase la pacienţii din terapie intensivă şi 7 operaţii la cei cu stare bună, care aveau arsuri pe suprafeţe mici, dar care erau profunde şi trebuiau operate. Toţi au trecut cu bine de operaţii, inclusiv cei din terapie intensivă. Cei aflaţi în stare critică sunt 9. Starea acestora este stabilă, dacă se poate numi aşa stabil starea gravă, nu s-au deteriorat mai mult în ceea ce priveşte suportul vaso-presor, suferinţele pulmonare la unii sunt mai severe, la alţii mai puţin severe. Se menţin în continuare în stare critică cei din terapie intensivă, cei trei pe care i-am denumit ca şi bolnavi grav sunt stabili, sperăm cu o evoluţie favorabilă, nu a apărut niciun fel de complicaţie, iar ceilalţi sunt bine şi sperăm ca lucrurile să meargă bine şi fără probleme. (...) Nu s-a deteriorat starea lor de sănătate semnificativ, nici nu s-a îmbunătăţit semnificativ",
a afirmat medicul.

El a menţionat că unii dintre pacienţii internaţi în unitatea medicală au început să se desumfle încet - încet la cap, iar în două - trei zile, pentru cei a căror stare evoluează favorabil, putându-se lua în considerare şi "sevrarea de ventilaţie mecanică". "Până atunci mai avem o grămadă şi sunt o grămadă de criterii şi parametri de îndeplinit. Vom vedea", a adăugat medicul.

Potrivit acestuia, intervenţiile chirurgicale au constat în excizie-grefare. "S-a înlocuit cu piele de la ei. Este pielea care prinde cel mai bine, este pielea care dacă se integrează va rămâne acolo", a mai spus Stănculea.

Medicul a precizat că, în cursul zilei de luni, pacienţii au fost operaţi în principal la mâini. "O arsură la mână trebuie operată foarte repede pentru că altfel riscă să rămână fără flexie, cu sechele", a explicat el.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a anunţat că, marţi, va fi operat încă un "lot" de răniţi, cel mai probabil dintre cei aflaţi în Secţia de Terapie Intensivă, însă decizia se va lua în urma unei evaluări.

"Mâine mai urmează un lot de pacienţi care vor suporta intervenţii chirurgicale. Vor fi evaluaţi de dimineaţă. Vor fi şi mâine operaţii. Probabil pacienţii din terapie intensivă", a explicat medicul.

În ceea ce priveşte trupul neînsufleţit al bărbatului care a decedat luni la Spitalul de Arşi, Stănculea a precizat că acesta va fi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală. "Au fost persoane la identificare, s-au uitat, au zis că nu îl cunosc. Rămâne neidentificat în continuare. Este cel care era cu carbonizări", a arătat Adrian Stănculea

Sursa: Agerpres

Avem nevoie de voi! Alessandra Stoicescu caută rudele victimelor din Colectiv: "Vă rog, dacă îi cunoașteţi, să ne a... Detaliul șocant care a ieșit la iveală la trei zile de la tragedia din Colectiv: Pe numele firmei de pirotehnie existau ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x