Antena Căutare

Noi detalii ies la iveală în cazul violului din Vaslui: Fata a fost dusă la notar pentru a semna un acord de mediere

Notarul public Marieta Ioniţi a declarat miercuri că a refuzat anul trecut o mediere încercată de doi dintre părinţii celor şapte violatori din Văleni şi victimă, pe motiv că fata venise fără a fi însoţită de părinţi sau de avocat.

Notarul public Marieta Ioniţi a declarat miercuri că a refuzat anul trecut o mediere încercată de doi dintre părinţii celor şapte violatori din Văleni şi victimă, pe motiv că fata venise fără a fi însoţită de părinţi sau de avocat.

Părinţii tinerilor au aşteptat fata să iasă de la şcoală şi au dus-o la notar, încercând să o convingă să renunţe la plângere.

"Au încercat să vină să facă o înţelegere, probabil contra cost. Fiind pusă în faţa unei situaţii cu o persoană vulnerabilă, fără părinţi, fără avocaţi, am considerat că nu este cazul. Fata nu avea discernământul necesar pentru astfel de înţelegeri. Ca om, am fost şocată când am auzit despre faptă, dar nu m-am gândit că acest caz va lua o asemenea amploare. Părinţii tinerilor au plecat nemulţumiţi de la notar, deoarece ţinta lor era să ajungă la o înţelegere cu victima. Le-am spus să ia legătura cu avocaţii şi să-şi rezolve aceste chestiuni pe cale juridică", a declarat notarul Marieta Ioniţi.

"Vă violăm pe voi, ca să vedeți ce înseamnă viol!" Sătenii, amenințări la adresa jurnaliștilor

Avocata fetei, Mioara Donosă, a apreciat profesionalismul notarului care a refuzat medierea.

"Eu am aflat de la clienţii mei în această dimineaţă acest episod. Fata a fost luată de doi dintre părinţii băieţilor, băgată într-o maşină şi dusă la notar. Notarul respectiv, cu un profesionalism desăvârşit, a văzut-o că este speriată, că tremura, a întrebat-o dacă părinţii sau avocatul ştiu despre prezenţa ei acolo şi a refuzat să încheie acel act", a declarat avocata Mioara Donosă.

Aceasta a precizat că a fost depusă o cerere din partea avocaţilor celor şapte tineri acuzaţi de viol de strămutare a procesului, care va avea un nou termen. Avocata a mulţumit pentru sprijin tuturor persoanelor care au transmis mesaje de susţinere pentru fată.

Sursa: Agerpres

Totul sau nimic! Berbecii pornesc o revoluție sentimentală! Horoscopul zilei, adus de Camelia Pătrășcanu... O nouă zi cu temperaturi caniculare! Valorile termice vor urca până la 40 de grade Celsius. Ce ne așteaptă în perioada u...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x