Nu mai avea plămâni din cauza COVID, deși era sănătoasă tun! Femeia de 39 de ani care a murit de coroanvirus, fără să aibă alte boli, a speriat medicii

Situație fără precedent în România. O femeie din Alba Iulia, în vârstă de 39 de ani, a speriat medicii după ce a murit după ce a fost diagnosticată cu noul coroanvirus, deși nu avea alte boli congenitale.

Nu mai avea plămâni din cauza COVID, deși era sănătoasă tun! Femeia de 39 de ani care a murit de coroanvirus fără să aibă alte boli a speriat medicii

Aceasta a ajuns la spital la sfârșitul săptămânii trecute, iar medicii spun că plămânii ei erau distruși.

Deși avea o stare o stare stabilă, situația acesteia s-a agravat însă dintr-o dată, iar în weekend a decedat sub supravegherea atentă a medicilor.

„S-a efectuat de urgență o tomografie computerizată care a ridicat suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul. Aici a fost monitorizată și tratată conform protocolului, i s-a adminsitrat medicația care era necesară.

Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, în jurul orei 16-17, bolnava a făcut stop cardiorespirator. A fost de urgență resuscitată și intubată și ventilată mecanic. A fost ventilată mecanic și după prânz a făcut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul”, spune Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia.

Medicii care nu pot primi bolnavi în afara Covid sunt disperați: "Pacienții cu boli cronice ne sună zilnic. Pentru ei, spitalul este a doua casă"

Medicul a specificat că plămânii pacientei se aflau într-o stare gravă, având o pneumonie extinsă cua cumulări în alveole

„Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, adaugă medicul.

„Manifestările acesti boli sunt neașteptate. Aici nu prea văd o soluție în cazul acesta, că s-ar fi putut face ceva. De obicei formele astea grave cam așa se întâmplă, pacienta este relativ bine și dintr-o dată se prăbușește. Așa s-a întâmplat și în cazul ăsta”, mai spune Crainic.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri