Antena Căutare

Coronavirusul, scăpat de sub control?! Dr. Beatrice Mahler: ”În realitate, numărul bolnavilor este mult mai mare, în jur de 2.000 de cazuri noi pe zi!”

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, însă dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, acesta este, în realitate, mult mai mare. Mai exact, ea estimează 2.000 de cazuri pe zi. 

Coronavirusul, scăpat de sub control?! Dr. Beatrice Mahler: ”În realitate, numărul bolnavilor este mult mai mare, în jur de 2.000 de cazuri noi pe zi!”
Coronavirusul, scăpat de sub control?! Dr. Beatrice Mahler: ”În realitate, numărul bolnavilor este mult mai mare, în jur de 2.000 de cazuri noi pe zi!”

În cadrul unui interviu la Digi24, medicul a susținut că situația din România e mult mai gravă în realitate, numărul cazurilor de coronavirus zilnic ridicându-se la 2.000.

”Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate, pentru că o parte din persoanele care sunt confirmate au contacți, contacți care nu întotdeauna ajung să-și facă testul sau refuză să-și facă testul, pentru că știm că sunt și situații în care persoane care au simptomatologie stau acasă și refuză să ajungă într-un spital sau să-și facă testul de frica unei stigme pe care o are în acest moment”, a explicat Beatrice Mahler, potrivit sursei citate.

ALERTĂ! Raed Arafat anunță un record negru: "România va raporta peste 800 de cazuri, iar în București nu mai sunt locuri la ATI"

De asemenea, medicul a declarat că ar fi foarte trist să se repete scenariul din Italia și recunoaște, de asemenea, că personalul medical este mult mai atent cu echipamentul de protecție.

”Avem o presă care până în acest moment a educat foarte mult, chiar dacă oamenii au tendința să oprească televizorul sau să schimbe canalul, eu cred că educația pe care o facem poate să ne ajute să nu ajungem în acel moment (ca Italia - n.r.). Ar fi foarte trist să ajungem în scenariul Italia, ar fi dureros pentru noi”, a spus Beatrice Mahler întrebată dacă vede posibil acest scenariu despre care a vorbit și managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

România a înregistrat un nou record negativ al infecțiilor cu noul coronavirus. Sunt aproape 36.000 de cazuri, iar aproape 300 de pacienți sunt la ATI

”Cu siguranță percepția pe care o avem noi despre pacientul infectat este diferită. Noi am început să intrăm într-o zonă în care reușim să nu ne mai fie frică să intrăm la pacientul infectat. Știm că dacă respectăm procedurile, dacă etapele de echipare și dezechipare sunt corect efectuate și respectăm tot ceea ce scrie în procedurile interne, suntem protejați. Mai mult decât atât, am avut exemple, din păcate pe pielea noastră, în care o asistentă infectată, dar care a purtat masca, nu a îmbolnăvit niciun alt coleg, ceea ce înseamnă că masca de protecție, atât pentru ea, cât și pentru colegi, protejează”, a spus Beatrice Mahler.

Ultimele cifre privind coronavirusul în România

În România au fost confirmate, până acum, 35.802 infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.988 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

Spitalele devin pline de bolnavi tot mai tineri. Criza COVID va atinge un prag inimaginabil! Sunt prevăzute peste 800 de cazuri în mai puțin de o zi

Până joi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Spitalele devin pline de bolnavi tot mai tineri. Criza COVID va atinge un prag inimaginabil! Sunt prevăzute peste 800 de... Circulaţie îngreunată pe A2 Bucureşti-Constanţa, la Drajna, unde a avut loc un carambol cu cinci maşini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x