Schimbare drastică în învățământ! Elevii vor sta mai puține ore la școală! Ce prevede noua lege 

Vești excelente pentru elevii din România. După nenumărate plângeri din partea părinților, autoritățile au ținut cont de cerințele lor și au redus numărul de ore pentru cele trei cicluri din învățământul preuniversitar.

Vești excelente pentru elevii din România. După nenumărate plângeri din partea părinților, autoritățile au ținut cont de cerințele lor și au redus numărul de ore pentru cele trei cicluri din învățământul preuniversitar.

Citește și: Anul școlar 2019-2020 aduce schimbări pentru elevi! A fost aprobată o nouă disciplină pentru liceeni

Proiectul a fost votat de Senatul României, în calitate de cameră decizională și prevede numărul de ore pe care îl vor petrecere la școală copiii. Astfel, elevii din clasele I-IV vor sta la ore 20 de ore, față de 19-22 în prezent, elevii de gimnaziu vor avea 25 de ore pe săptămână, față de 26-34, iar cei de liceu 30. Acest proiect nu stabilește un număr de ore, așa cum stabilea Legea 1 din 2011, ci o ”medie”, lăsând astfel loc unei largiinterpretări.

Citește și: An școlar 2019-2020: miere gratuită pentru elevi de la 1 ianuarie 2020

De asemenea, același proiect mai prevede faptul că în toate unitățile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise comportamentele ce contă în violență psihologică - bullying.

Ba mai mult, proiectul introduce și obligația ca unităţile de învăţământ preuniversitar să înscrie copiii care nu deţin un cod numeric personal.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri