Antena Căutare

O boală transmisă de șobolani face ravagii în Iași: un bărbat este pe moarte, iar altul în stare critică

Care este boala cu care au fost diagnosticați cei doi bărbați

O boală transmisă de șobolani face ravagii în Iași: un bărbat este pe moarte, iar altul în stare critică
Spitalul Clinic D. I. C. Parhon din Iași

Doi bărbați din Iași, au fost transportați de urgență la spital, fiind suspecți de leptospiroză, boală care se transmite de la șobolani la om.

Bărbații cu vârste cuprinse între 23, respectiv 63 de ani, au fost transportați săptămâna trecută șa spitalul Clinic ”Dr. C. I. Parhon” din Iași, prezentând forme avansate de boală și dezvoltând afecțiuni grave ale mai multor organe. Le-a fost administrat tratament de urgență cu antibiotoc, iar medicii încearcă să le salveze viața.

Au dezvoltat probleme extrem de grave

Pacienții au dezvoltat insuficiență renală și insuficiență hepatică. Astfel, au avut nevoie urgentă de tratament. Ulterior, de la „Parhon” aceștia au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

„La Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» din Iași au fost transportați în cursul săptămânii trecute, luni, respectiv duminică, doi bărbați din județul Iași, cu vârste de 23 și 63 de ani. În momentul în care au ajuns la spital, pacienții erau suspecți de leptospiroză. În urma analizelor de laborator care s-au efectuat, acest diagnostic a fost confirmat. Cei doi pacienți au ajuns în stare gravă la spital, prezentând insuficiență hepatică și insuficiență renală. De menționat este faptul că tânărul în vârstă de 23 de ani era în stare mai gravă, în cazul acestuia prognosticul fiind rezervat. Aceștia au primit rapid tratament, ulterior fiind dirijați către Spitalul de Boli Infecțioase «Sf. Parascheva» din Iași”, precizează dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog, purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon” din Iași, potrivit bzi.ro.

În contact cu boala

Conform informațiilor deținute de cadrele medicale, cei doi pacienți provin din mediul rural. Aceștia munceau în agricultură, intrând în medii periculoase, fără să poarte echipamente corespunzătoare.

„Cei doi pacienți provin din mediul rural, acolo lucrând. Astfel, este foarte probabil ca aceștia să fi intrat în contact cu factorii de risc. Leptospiroza este o afecțiune care se transmite în special de la rozătoare la om, prin intermediul materiei fecale. Sperăm ca cei doi pacienți să aibă o evoluție bună, întrucât li s-a administrat tratamentul necesar. Cu toate acestea, leptospiroza este, de multe ori, fatală”, adaugă dr. Ionuț Nistor.

Un alt urs a fost lovit mortal de o maşină. Ursoaica de 250 de kilograme și-a dat ultima suflare pe șosea... Timişoara: Patronul firmei care a făcut deratizarea şi dezinsecţia în blocul unde au murit trei oameni a fost reţinut/ 2...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x