O treime dintre bănci te protejează când faci tranzacții online

 

Cu toate că din ce în ce mai mulți oameni fac cumpărături online și folosesc cardul pentru a plăti, se pare că băncile nu iau mai multe măsuri de securitate împotriva hackerilor. 

Un studiu făcut de Kaspersky Lab și B2B International, remis Playtech, arată că 33% dintre organizațiile de servicii financiare nu le oferă clienților un canal sigur pentru toate plățile lor online, chiar dacă 62% dintre acestea au observat o creștere semnificativă a numărului de clienți care fac tranzacții financiare online, iar 50% cred că frauda financiară pe segmentul online este în creștere.

Sondajul a relevat faptul că numeroase bănci și organizații de plată fac eforturi să se protejeze pe ele și clienții lor de fraude financiare, în contextul în care clienții folosesc numeroase dispozitive de pe care fac tot mai multe tranzacții financiare online.

Două treimi (65%) declară că sunt folosite tot mai multe dispozitive pentru a face plăți online, totuși numai 53% dintre respondenți au implementat un sistem de autentificare în doi pași și doar 50% au introdus o soluție anti-fraudă specializată, în timp real, chiar dacă 22% consideră că aceasta este cea mai eficientă formă de protecție disponibilă. Mai puțin de jumătate (42%) dintre companii extind o astfel de soluție la dispozitivele pentru clienți și doar 67% implementează o conexiune sigură pentru toate plățile online.

Vezi continuarea pe Playtech.ro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe